Lider antimonarhističke grupe pušten iz pritvora posle krunisanja Čarlsa III: Odmah se oglasio na mrežama! (FOTO)

07.05.2023

21:54

0

Policija je privela Smita i još 51 osobu u centru Londona, dok su se hiljade pristalica monarhije juče okupljale na ulicama povodom krunisanja britanskog kralja

Lider antimonarhističke grupe pušten iz pritvora posle krunisanja Čarlsa III: Odmah se oglasio na mrežama! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Lider antimonarhističke grupe "Republika" Grejem Smit i njeni drugi članovi pušteni su iz pritvora nekoliko časova nakon krunisanja britanskog kralja Čarlsa, a pokrenuto je pitanje da li je reakcija policije bila odmerena.

Policija je privela Smita i još 51 osobu u centru Londona, dok su se hiljade pristalica monarhije juče okupljale na ulicama povodom krunisanja britanskog kralja, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da je njena dužnost da spreči nerede veća od prava na protest.

"Republika" je saopštila da su pritvorene članove počeli da puštaju na slobodu u subotu kasno uveče, nakon skoro 16 sati provedenih u pritvoru.

 

 

- Sada sam izašao iz policijske stanice. Da ne bude zabune, u Velikoj Britaniji više nema prava na mirne proteste. Mnogo puta su mi rekli da je monarh tu da brani naše slobode. Sada su naše slobode napadnute u njegovo ime - napisao je Smit na "Tviteru".

Policija je objavila ranije da razume zabrinutost javnosti nakon hapšenja, ali je dodala da je reagovala pošto je dobila informaciju da su demonstranti odlučni da ometaju povorku tokom krunisanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike