Princeza Latifa se oglasila posle godinu dana nakon tvrdnji da je otac drži kao taoca: Kaže da je slobodna (FOTO)

27.04.2023

19:49

0

U objavi se tvrdi da je fotografija nastala pre nekoliko meseci, ali to nije moguće potvrditi

Princeza Latifa se oglasila posle godinu dana nakon tvrdnji da je otac drži kao taoca: Kaže da je slobodna (FOTO)
Copyright Printscreen Youtube/BBC News

Na profilu na Instagramu za koji se smatra da pripada princezi Latifi, članici vladarske porodice Dubaija koja je tvrdila da ju je otac držala kao taoca, objavljena je fotografija uz poruku da je "slobodna i da živi nezavisnim životom".

Ćerka milijardera, vladara Dubaija, više od godinu dana nije se pojavljivala ni oglašavala.

Fotografija je objavljena na nalogu u sredu u 17 ​​časova, a na njoj se princeza Latifa vidi ispred atrakcije „Swarovski Crystal Worlds" u Austriji.

U objavi se tvrdi da je fotografija nastala pre nekoliko meseci, ali to nije moguće potvrditi jer Instagram uklanja podatke sa fotografija - uključujući i vreme snimanja.

- Želim da iskažem svoju iskrenu zahvalnost svima koji su pokazali saosećanje prema meni u proteklih nekoliko godina. Za to vreme moj život se promenio na mnogo načina i radujem se do sledećeg poglavlja - piše uz fotografiju.

Dalje se navodi da je objava odgovor na stalna pitanja medija o tome da li princeza Latifa ima kontrolu nad svojim životom i da li je slobodna da radi šta želi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Latifa Al Maktoum (@soylati)

 

- Potpuno sam slobodna i živim nezavisnim životom. Živim u Dubaiju veći deo godine i mogu da putujem, što je ono što želim. Još jednom želim da se zahvalim svima koji su me podržavali i brinuli, izuzetno sam zahvalna - dodala je.

Veruje se da je poslednji put viđena kada je objavljena njena fotografija sa visokom komesarkom UN za ljudska prava. Fotografija se pojavila u februaru prošle godine, ali je utvrđeno da je zapravo nastala prošlog novembra.

Pre tri godine, 2021, objavljene su tajne video-poruke u kojima je princeza tvrdila da je njen otac drži kao taoca. Nakon video-snimaka UN i svetski lideri su izrazili zabrinutost za princezu.

U maju 2021. na društvenim mrežama je objavljena fotografija koja prikazuje princezu Latifu u javnosti prvi put od kada su njeni video-snimci objavljeni. Nekoliko fotografija je podeljeno na društvenim mrežama tokom narednih meseci pre nego što su vesti o princezi prestale da stižu.

Fotografije su prvo objavljene na Instagram nalozima dve žene. Ove žene, koje sebe opisuju kao kraljevske prijateljice, među onima su koji su povezani sa ovim novim profilom.

Njena porodica, uključujući njenog oca šeika Mohameda ibn Rašida el Maktuma, koji je premijer UAE i vladar Dubaija, uvek je poricala bilo kakvo maltretiranje princeze Latife i kaže da su uvek postupali u skladu sa njenim željama.

Optužbe u vezi sa tretmanom princeze Latife i njene sestre Šamse čule su se tokom bitke na Visokom sudu u Londonu 2020. između šeika i njegove bivše supruge, princeze Haje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike