Uprkos kovidu zakazana predsednička debata: Zna se kada će Tramp i Bajden "ukrstiti koplja"

19.10.2020

08:44 >> 09:28

0

Autor: M. I.

Za razliku od prošlih godina, u svakoj raspravi postoji samo jedan moderator

Uprkos kovidu zakazana predsednička debata: Zna se kada će Tramp i Bajden "ukrstiti koplja"
Copyright Tanjug/AP Photo/Alex Brandon /Carolyn Kaster

Prva predsednička debata između predsednika Donalda Trampa i demokratskog kandidata Džoa Bajdena biće održana 29. septembra, a još dve su predviđene za 15. i 22. oktobar. Rasprava između potpredsednika Pensa i kandidata demokrata Kamale D. Haris zakazana je za 7. oktobar.

Kako piše Washington post, nestranačka komisija za predsedničke debate najavila je moderatore za svaku debatu: Kris Volas iz „Fox News Sunday“, Suzan Pejdž iz USA Today, Stiv Skali iz C-SPAN-a i Kristen Velker iz NBC News.

Za razliku od prošlih godina, u svakoj raspravi postoji samo jedan moderator, jer pandemija zahteva da na sceni bude što manje ljudi. Trampova kampanja predložila je moderatore koji su uključivali brojne novinare Fox News-a i konzervativne komentatore. Kao odgovor na to, komisija je rekla da će odluku doneti„ s velikom pažnjom, kao i uvek, kako bi osigurala da odabrani moderatori budu kvalifikovani i fer“. Nijedan od republikanskih predloga nije prihvaćen.

Trampova kampanja takođe je neuspešno lobirala za dodatnu raspravu, tvrdeći da bi trebalo da bude zakazana ranije u septembru, jer je već tada počelo glasanje putem pošte. Komisija je odbacila i tu ideju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike