Nemačka ipak neće podići optužnicu protiv monstruma koji se sumnjiči da je oteo Medlin Meken

20.04.2023

17:21

0

Tužioci u nemačkom Brunsviku nemaju pravnu jurisdikciju nad seksualnim napadima koji su se navodno odigrali u Portugalu

Nemačka ipak neće podići optužnicu protiv monstruma koji se sumnjiči da je oteo Medlin Meken
Kristijan Brukner i dalje je glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin - Copyright Profimedia

Sud u nemačkom gradu Braunšvajgu odbacio je optužbe za silovanje protiv Kristijana Bruknera, osumnjičenog za nestanak Medlin Meken, rekao je njegov advokat.

Podsetimo, devojčica Medlin Meken (3) nestala je 2007. godine iz apartmana u portugalskom odmaralištu, Praja de Luz, a do danas slučaj nije rešen. Nemačka je nedavno pokrenula sopstvenu istragu jer su tužioci, navodno, otkrili da je Brukner umešan u njen nestanak pošto je u to vreme boravio u istom odmaralištu. U pitanju je serijski silovatelj koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog silovanja američke turistkinje u Portugalu.

Međutim, istražitelji nikada nisu mogli da prikupe dovoljno dokaza koji bi ga povezali sa slučajem male Medlin tako da nije bio zvanično optužen za njen nestanak i ubistvo.

Profimedia
Medlin Meken je nestala pre 15 godina tokom porodičnog odmora

Njegov advokat Fridrif Fulšer uspeo je izdejstvuje da nekoliko optužbi na njegov račun, povezanih sa Medlin, budu odbačeno. Kako je naveo, tužioci u nemačkom Brunsviku nemaju pravnu jurisdikciju nad seksualnim napadima koji su se navodno odigrali u Portugalu.

Time je poništen nalog za njegovo hapšenje.

Brukner, osuđeni zlostavljač dece, silovatelj i krijumčar droge, nalazi se u zatvoru u Nemačkoj jer je silovao 72-godišnju ženu u istom delu portugalske regije Algarve u kojoj je Medlin nestala. 

Nemačka policija objavila je u junu 2020. da se pretpostavlja da je devojčica mrtva i da Brukner najverovatnije stoji iza tog zločina što je on više puta negirao.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike