Jedanaest ribara provelo šest dana bez hrane i vode na malom ostrvu: Tropski ciklon im potopio čamac, strahuje se da je 9 stradalo (FOTO)

19.04.2023

12:51

0

Sa potopljenog čamca spasla se samo jedna osoba, kojoj su pomogle kolege sa drugog plovila

Jedanaest ribara provelo šest dana bez hrane i vode na malom ostrvu: Tropski ciklon im potopio čamac, strahuje se da je 9 stradalo (FOTO)
Copyright Australian Maritime Safety Authority via AP

Jedanaest indonežanskih ribara spašeno je nakon što su šest dana preživeli bez hrane i vode na malom ostrvu pored australijske obale.

Australijska uprava za pomorsku bezbednost saopštila je da su u ponedeljak prebačeni na bezbedno sa ostrva Bedvel, nekih 330 kilometara zapadno od grada Bruma u ​​Zapadnoj Australiji.

Međutim, strahuje se da je devet drugih ribara mrtvo.

 

 

Preživeli su rekli da je njihova dva čamca prošle nedelje pogodio moćni tropski ciklon Ilsa, koji je potopio jedan čamac.

Devet od 10 članova posade tog broda i dalje se vodi kao nestalo.

Izveštava se da je jedini preživeli satima bio u okeanu, držao se za kantu, pre nego što su ga pokupili ribari sa drugog čamca, izvestila je Australijska radiodifuzna korporacija (ABC).

Taj čamac je se vidi na fotografijama izbačen na obalu malog ostrva Bedvel.

 

 

Preživele ribare je na kraju primetio avion australijskih graničnih snaga i evakuisao ih je spasilačkim helikopterom u Brum, gde su na lečenju u bolnici.

- Izveštava se da su svi dobrog zdravlja uprkos iskušenjima - rekao je portparol graničnih snaga, a prenosi ABC, dodajući da vlada sada radi na „repatrijaciji grupe što je pre moguće“.

Ciklon Ilsa, najjača oluja u regionu u poslednjih 14 godina, pogodio je Zapadnu Australiju prošle nedelje, ali je poštedeo naseljena područja velikih šteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike