El Čapovi sinovi su svoje neprijatelje bacali tigrovima: Otkriveni novi detalji kartela Sinaloa

17.04.2023

15:22

0

Autor: N.P.

I Čapitosi nisu bili ništa manje brutalni

El Čapovi sinovi su svoje neprijatelje bacali tigrovima: Otkriveni novi detalji kartela Sinaloa
Ovidio Guzman - Copyright CEPROPIE via AP File

Sinovi ozloglašenog meksičkog narko-bosa, El Čapa, optuženi su da su rivale mučili i potom ih žive bacali tigrovima.

Njujorški tužioci su podigli optužnice za krijumčarenje sintetičke droge fentanil iz Meksika u SAD protiv četvoro sinova narko-bosa Hoakina Guzmana, poznatijeg kao El Čapo.

Među takozvanim Čapitosima se nalaze Ovidio Guzman Lopez (33) koji je uhapšen u januaru, a njegova braća Hoakin Guzman Lopez (36), Hesus Alfredo Guzman Salazar (37) i Guzman Salazar (40) su i dalje u bekstvu.

Profimedia
El Čapo

Tužioci su istakli da njihov kartel Sinaloa stoji iza trgovine drogom, naročito fentanila čija dejstva su ispitivali na taocima.

U optužnici se navodi i da su rivale često dovodili na ranč koji je pripadao njihovom vođi Ivanu Salazaru. Tamo bi zarobljenike vezali i mučili kako bi od njih dobili informacije, a one koji nisu sarađivali bi bacali tigrovima. Narko-bosovi u Meksiku su poznati po držanju mnogih egzotičnih životinja.

Inače, u SAD je predoziranje sintetičkim drogama postao jedan od vodećih uzroka smrti, a zaplene fentanila su se od 2019. povećale 400 odsto. Većina fentanila koji završi u SAD dolazi upravo od kartela Sinaloa koji drogu pravi u svojim laboratorijama, a supstance potrebne za njegovu proizvodnju se uvoze iz Kine.

Podsetimo, El Čapo je osuđen 2019. godine zbog rukovođenja velikom operacijom krijumčarenja droge i osuđen je na doživotnu kaznu u SAD.

Jedan od njegovih sinova, Ovidio, nije bio mnogo poznat javnosti sve do 2019. kada je meksička policija pokušala da ga uhapsi. Policija je morala da ga pusti na slobodu jer su pripadnici kartela napravili haos po gradu Kualiakanu.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike