Krvavi sukobi u Sudanu! Poginule tri osobe, desetine ranjenih u borbama vojske i paravojnih snaga (VIDEO)

15.04.2023

23:30

0

Dva civila su stradala na aerodromu, a neko od povređenih su u nestabilnom stanju

Krvavi sukobi u Sudanu! Poginule tri osobe, desetine ranjenih u borbama vojske i paravojnih snaga (VIDEO)
Copyright AP Photo/Marwan Ali

Grupa sudanskih lekara saopštila je danas da su najmanje tri osobe poginule, a na desetine povređeno u sukobima koji su danas počeli između vojske zemlje i moćne paravojske.

Sudanski lekarski komitet je u saopštenju naveo da su dva civila ubijena na aerodromu u toj zemlji, a da je još jedan muškarac ubijen iz vatrenog oružja u državi Severni Kordofan, prenosi AP.

Grupa je dodala da je više desetina povređeno širom zemlje, od kojih su neki u nestabilnom stanju.
Ranije danas u Kartumu čula se pucnjava kada su izbili sukobi između sudanske vojske i paravojnih snaga, a sukobi su izbili i u severnom sudanskom gradu Merove.

 

 

Sudanska paravojna formacija pod nazivom Snage za brze akcije (RSF) je saopštila da je preuzela kontrolu nad predsedničkom palatom, rezidencijom načelnika vojske i međunarodnim aerodromom u glavnom gradu Kartumu.

RSF su saopštile da je zvanična sudanska vojska opkolila jednu od njihovih baza i otvorila vatru iz teškog naoružanja, dok je iz regularne vojske saopšteno da su pokreti RSF bili bez koordinacije i nezakoniti.

Političke stranke sudana, koje su potpisale početni ugovor o podeli vlasti pozvale su danas državnu armiju i RSF, sa kojima je ugovor potpisan, da prekinu međusobna neprijateljstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike