(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Zatvorenika u ćeliji živog "pojeli insekti", uslovi u kojima je živeo su zastrašujući

15.04.2023

21:55

0

Porodični advokat Majkl Harper okrivio je nehigijenske uslove i komplikacije od ujeda insekata za Tompsonovu smrt u septembru

(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Zatvorenika u ćeliji živog "pojeli insekti", uslovi u kojima je živeo su zastrašujući
Zatvor, ilustracija - Copyright Profimedia

Porodica Lašona Tompsona, zatvorenika koji je preminuo u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji prošle godine, zahteva krivičnu istragu o njegovoj smrti i da se objekat zatvori i izgradi novi.

Porodični advokat Majkl Harper, govoreći na konferenciji za novinare u četvrtak, okrivio je nehigijenske uslove i komplikacije od ujeda insekata za Tompsonovu smrt u septembru nakon što je proveo tri meseca u zatvoru.

Držeći fotografije koje navodno pokazuju uslove u Tompsonovoj zatvorskoj ćeliji, Harper je rekao: „Ćelija u kojoj je bio nije bila pogodna ni za bolesnu životinju. Ovo je neoprostivo i žalosno."

 

 

Kancelarija šerifa okruga Fulton saopštila je da zakon sprečava odeljenje da deli informacije o Tompsonovom zdravlju za vreme njegovog boravka u zatvoru „ili koje je odluke doneo u vezi sa svojim pravom da prihvati ili odbije medicinsku negu“.

Kancelarija lekara okruga Fulton navela je način i uzrok smrti kao neutvrđene, navodi se u dokumentu, piše CNN. U izveštaju su kao „druga stanja“ navedeni šizoafektivni poremećaj, bipolarna i akutna egzacerbacija.

Tompson je bio u pritvoru pod optužbom za prekršaj od juna 2022. i bio je smešten u psihijatrijskom krilu zatvora zbog problema sa mentalnim zdravljem, navodi Harper.

 

 

Bred Mekrej, Tompsonov brat, rekao je novinarima da njegov brat „nije zaslužio ovo“.

Na pitanje novinara šta je mislio kada je video slike tela svog brata i uslove u njegovoj ćeliji, Mekrej je rekao: „Bilo je srceparajuće jer niko ne bi trebalo da bude viđen takav. To niko ne treba da vidi. Ali prva stvar koja mi je pala na pamet bio je Emet Til".

U izjavi šerifa se priznaju „trošni i pogoršani uslovi“ u zatvoru i kaže se da šerif okruga Fulton Patrik Labat takođe želi novi objekat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike