Bivši američki oficir predviđa pobedu Rusije: Vašington je na ivici geopolitičkog fijaska, Ukrajina će izgubiti, svet će se promeniti

15.04.2023

13:10

0

King smatra da Amerikanci treba da se pripreme za katastrofu koja se po razmerama može uporediti sa porazom u Vijetnamu i Avganistanu

Bivši američki oficir predviđa pobedu Rusije: Vašington je na ivici geopolitičkog fijaska, Ukrajina će izgubiti, svet će se promeniti
Rusija i SAD - Copyright Profimedia

Bivši oficir ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država Bajron King napisao je za portal „Dejli rekoning“ da Vašington stoji na pragu geopolitičkog fijaska u Ukrajini.

- Vojni stručnjaci u Vašingtonu počeli su da iznose predviđanja da će Rusija pobediti u konfliktu, a Ukrajina izgubiti. I, šta ovo znači za vas? Pa, svet će se ubrzo promeniti, imam u vidu velike promene - navodi oficir.

On dalje navodi da Amerikanci treba da budu spremni da SAD čeka katastrofa koja se po razmerama može uporediti sa porazom u Vijetnamu i Avganistanu.

- Ni SAD ni zemlje NATO-a nemaju dovoljnu vojno-industrijsku bazu da bi ostvarili one obime koje Rusija može da obezbedi na stalnoj osnovi - napisao je King.

On je zaključio da će se po Kijev takođe sve izuzetno loše završiti, kao i da u budućnosti to isto očekuje NATO i veliki deo ostatka Evrope.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike