13 godina zatvora za muškarca koji je oteo devojčicu iz porodičnog šatora: Držao je 18 dana zaključanu u sobi (VIDEO)

05.04.2023

11:10

0

Osuđeni boluje od teškog poremećaja ličnosti

13 godina zatvora za muškarca koji je oteo devojčicu iz porodičnog šatora: Držao je 18 dana zaključanu u sobi (VIDEO)
Devojčica Kleo Smit je bila zatočena 18 dana - Copyright Western Australia Police via AP

Australijanac Terens Keli, optužen da je oteo četvorogodišnju devojčicu Kleo Smit i 18 dana je držao zatvorenu, osuđen je danas na kaznu od 13 i po godina zatvora.

Keli (37), koji je pred sudom priznao krivično delo, oteo je devojčicu iz porodičnog šatora u udaljenom kampu severno od Perta, u ranim jutarnjim satima 16. oktobra 2021. Potom ju je odvezao 75 kilometara do svoje kuće, koja je nekoliko minuta udaljena od mesta stanovanja Kleo Smit, i držao je 18 dana zaključanu u spavaćoj sobi.

WA Police
Kleo Smit nakon izbavljenja od otmičara

Opsežna potraga je trajala više od dve nedelje, a Smit je spašena 3. novembra, dok je ceo slučaj privukao veliku pažnju australijskih i svetskih medija. 

Prilikom izricanja kazne sudija Džuli Vedžer je uzela u obzir Kelijevo problematično odrastanje, ali je rekla da je rizik od njegovog ponavljanja krivičnog dela visok, prema savetu psihijatrijskih stručnjaka.

Keli će imati pravo na uslovni otpust za 11 godina i šest meseci.

Psihijatar koji je veštačio u ovom slučaju rekao je da je Keli koristio narkotike i da boluje od teškog poremećaja ličnosti koji je proistekao iz zanemarivanja u detinjstvu, što ga je navelo da stvori "svet fantazije" sa postojanjem više zamišljene dece od strane različitih žena.

Keli je pripadnik australijske zajednice starosedelaca ili Aboridžina, koji su prema državnoj statistici ispod nacionalnog proseka u mnogim socijalno-ekonomskim kategorijama, a prema statistikama kod njih se beleži visoka stopa samoubistava, nasilja u porodici i zatvorske kazne.

Njihov životni vek je oko osam godina kraći od neautohtonih stanovnika Australije.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike