Posle 18 dana agonije: Nestala devojčica (4) pronađena zaključana u kući nepoznatog muškarca, objavljen snimak spasavanja (VIDEO)

03.11.2021

09:56

0

Nestanak je prijavila majka Eli Smit, koja je rekla da je dete nestalo iz šatora u kom je bila i ona

Posle 18 dana agonije: Nestala devojčica (4) pronađena zaključana u kući nepoznatog muškarca, objavljen snimak spasavanja (VIDEO)
devojčica - Copyright Printscreen Twitter

Devojčica stara četiri godine, čiji je nestanak prijavljen pre 18 dana, konačno je pronađena. Mala Klio je nestala iz jednog kampa u Australiji, ali je policija uspela da je pronađe i bezbedno vrati roditeljima.

Organi reda pronašli su je zaključanu u jednoj kući rano jutros. Policija je provalila u kuću u Karnarvonu, gradu udaljenom oko 100 km južno od kampa, i pronašla malu Klio Smit u jednoj od soba, prenosi Rojters.

- Jedan od policajaca ju je podigao u naručje i pitao 'kako se zoveš", a ona je rekla da se zove Klio - rekao je zamenik komesara policije Zapadne Australije Kol Blanč na lokalnoj televiziji i potvrdio da je jedan muškarac priveden.

Kleo je poslednji put viđena u šatoru svoje porodice oko 1.30 sati po lokalnom vremenu 16. oktobra u udaljenom kampu Blouhols Ssaks u Makleodu, oko 900 km severno od Perta, glavnog grada države Zapadna Australija.

Australijska policija sumnjala je da je devojčica oteta i ponudila je nagradu od milion australijskih dolara (743.000 dolara) za bilo koju informaciju koja bi dovela do pronalaženja male Klio.

Priveden je muškarac (36) koji se povezuje sa devojčicinim nestankom.

Nakon akcije spasavanja policija je objavila snimak u kom se vidi kako je Klio spasena. U njemu se vidi pospana devojčica koju jedan od policajaca pita da li se oseća dobro. Devojčica je samo klimnula glavom, a inspektor joj je rekao da će je odvesti kod mame i tate.

Nestanak je prijavila devojčicina majka Eli Smit, koja je rekla da je dete nestalo iz šatora u kom je bila i ona, a porodica je 18 dana strahovala od najgoreg.

Priveden je muškarac po imenu Teri Keli, a na fotografijama koje su mediji objavili ima zavoje na glavi. Sumnja se da su ga pretukli zatvorenici u pritivoru.

Još nije saopšten motiv otmice devojčice, niti način na koji su ustanovili gde se ona nalazi.

Inspektori su jedino otkrili da su dobili dojavu, kao i da im je jedan automobil, koji je uočen u blizini grada, omogućio da pronađu nestalo dete.

Dete je odmah po pronalasku odvedeno u bolnicu, gde su lekari proverili njeno zdravstveno stanje, a policija je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako Kleo nasmejana leži sa lizalicom u bolničkom krevetu.

WA Police
 

U trenutku pronalaska Klio privedeni nije bio u kući, a porodica ga nije poznavala odranije niti je registrovan kao seksualni prestupnik. 

Njegove komšije kažu da nisu ni slutile šta se dešava i svi su se iznenadili kada su ugledali policiju.

Neki od njih su pre nekoliko večeri čuli plač deteta, ali im ništa nije bilo sumnjivo, a policiji je navodno stigla dojava kada ga je neko od njih video kako kupuje pelene. 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike