Devojčica koja je 2018. kidnapovana u Vašingtonu pronađena živa u Meksiku: Otela je sopstvena majka

10.03.2023

12:06

0

Žena je uhapšena 2019. u Puebli u Meksiku, ali se njena ćerka, koja sada ima 8 godina, i dalje vodila kao nestala

Devojčica koja je 2018. kidnapovana u Vašingtonu pronađena živa u Meksiku: Otela je sopstvena majka
Aranza Marija Ohoa Lopez - Copyright FBI

Devojčica koja je kidnapovana iz tržnog centra u državi Vašington 2018. godine pronađena je živa i zdrava u Meksiku, saopštio je FBI.

Aranza Marija Ohoa Lopez imala je četiri godine kada je poslednji put viđena u poseti tržnom centru u Vankuveru u Vašingtonu, gde je bila sa svojom biološkom majkom.

Njena majka je uhapšena 2019. u Puebli u Meksiku, ali se devojčica, koja sada ima 8 godina, i dalje vodila kao nestala sve dok nije pronađena u Mičoakanu u Meksiku u februaru i sada je vraćena u SAD, kažu zvaničnici.

- Više od četiri godine FBI i naši partneri nisu odustajali od Aranze. Naša briga sada je podrška Aranzi dok počinje svoju reintegraciju u SAD - rekao je Ričard A. Kolodi, specijalni agent zadužen za terensku kancelariju FBI-ja u Sijetlu.

Njena majka Esmeralda Lopez-Lopez priznala je krivicu u januaru 2021. za drugostepenu otmicu i pljačku i mešanje u pritvor u prvom stepenu u Višem sudu okruga Klark.

Ona je osuđena na 20 meseci zatvora, navodi portal „Kolumbijan".

O detetu se starala država nakon što je 2017. godine smešteno u hraniteljsku porodicu posle pritužbi da ju je majka zlostavljala.

Majci je odobreno da posećuje ćerku dva puta nedeljno, a tokom jedne od poseta ćerka je od nje tražila da je odvede u toalet u tržnom centru. Potom je pobegla sa devojčicom u automobilu kojim je upravljao saučesnik, navodi list.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike