Burne reakcije u Francuskoj: Ministarka pozirala za "Plejboj" u ime ženskih prava! (FOTO)

02.04.2023

20:12

0

Poslanica Zelenih i koleginica u borbi za prava žena Sandrin Ruso, otvoreni kritičar centrističke vlade, zapitala se "gde je poštovanje prema francuskom narodu"

Burne reakcije u Francuskoj: Ministarka pozirala za "Plejboj" u ime ženskih prava! (FOTO)
Copyright Profimedia

Skijapa će se, naime, pojaviti na naslovnici pomenutog magazina za koji je dala intervju na 12 stranica o pravima žena i homoseksualaca, kao i abortusu.

- Odbrana prava žena da rade šta žele sa svojim telom: svuda i stalno. U Francuskoj su žene slobodne, bez obzira da li to nervira licemere, ili ne - napisala je Skijapa na Tviteru.

Ovo nije njen prvi skandal, daleko od toga, ali su ovaj potez osudili i premijerka države Elizabet Born i levičari - svi kažu da je ministarka napravila veliku grešku i da šalje pogrešnu poruku. Ne viđa se svakog dana ministarka u dizajnerskim haljinama u "Plejboju", te su pojedini pomislili da je u pitanju prvoaprilska šala.

AFP piše da je premijerka Born pozvala ministarku kako bi joj rekla da to što je uradila uopšte nije prikladno, posebno u ovom trenutku (francuska vlada suočava se sa masovnim nezadovoljstvom i protestima širom zemlje zbog penzione reforme).

 

 

Poslanica Zelenih i koleginica u borbi za prava žena Sandrin Ruso, otvoreni kritičar centrističke vlade, zapitala se "gde je poštovanje prema francuskom narodu".

Nakon burnih reakcija u Francuskoj, oglasio se i urednik "Plejboja" Žan Kristof Florentin.

- Skijapa je bila najkompatibilnija sa 'Plejbojem' među ministrima u francuskoj vladi, zato što je privržena pravima žena i shvata da to nije časopis za stare mačo muškarce, već bi mogao da bude instrument u feminističkoj borbi - kazao je Florentin.

Skijapa, majka dvoje dece je pre ulaska u politiku bila autor i bloger, i pisala je o izazovima majčinstva, zdravlja žena i trudnoći. Još 2010. godine napisala je knjigu koja nudi seksualne savete gojaznim osobama, što su pojedini kritičari okarakterisali kao propagiranje stereotipa.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike