Devojka koja je izvršila masakr u školi u Nešvilu pisala drugarici pre pucnjave, objavljena prepiska: Ovo nije šala, planiram da umrem danas

28.03.2023

15:51

0

Prijateljica je odmah alarmirala ljude kako bi sprečila samoubistvo

Devojka koja je izvršila masakr u školi u Nešvilu pisala drugarici pre pucnjave, objavljena prepiska: Ovo nije šala, planiram da umrem danas
Copyright Profimedia

Devojka koja je izvršila masakr u Nešvilu Odri Hejl poslala je prijateljici jezivu „poruku o samoubistvu” nekoliko minuta pre nego što je ubila troje dece i troje odraslih, napisavši joj: „Planiram da umrem danas".

Hejl (28) poslala je poruku Averijani Paton, svojoj bivšoj košarkaškoj saigračici iz srednje škole, na Instagramu u ponedeljak u 9.57, preneo je „Njuz čanel 5".

- Tako da je taj post koji sam napisala ovde o tebi u suštini bila poruka o samoubistvu. Planiram da umrem danas - napisala je Hejl, koristeći ime Ejden, prema porukama koje je Paton dala medijima.

- OVO NIJE ŠALA!!! Verovatno ćeš čuti o meni na vestima nakon što umrem - dodala je Hejl, koja se identifikovala kao transrodna osoba.

- Ovo je moje poslednje zbogom. Volim te… Vidimo se ponovo u drugom životu - napisala je u narednoj poruci u kojoj se postpisala kao „Odri (Ejden)“.

Na to je Paton odgovorila: „Odri! Imaš još mnogo života pred sobom. Molim se da te Bog čuva i zaštiti.”

Na to je Hejl napisala: „Znam, ali ne želim da živim. Tako mi je žao. Ne pokušavam da te uznemirim ili privučem pažnju. Samo treba da umrem. Htela sam prvo tebi da kažem jer si najlepša osoba koju sam ikada video i poznavao za ceo svoj život.”

- Moja porodica ne zna šta ću da uradim. Jednog dana ovo će imati više smisla. Za sobom sam ostavila više nego dovoljno dokaza. Ali nešto loše će se dogoditi - dodala je.

Nekoliko trenutaka kasnije Hejl je pucala u hrišćanskoj školi u Nešvilu, ušavši u nju sa dve jurišne puške i pištoljem.

Ubila je troje devetogodišnjaka i tri radnika pre nego što ju je u 10.27 upucala policija - 14 minuta nakon što su primili poziv o aktivnom strelcu.

- Pokušala sam da je utešim i ohrabrim i naknadno sam se obratila Liniji za pomoć za prevenciju samoubistava nakon što mi je otac dao uputstva u 10.08 - rekala je Paton za „Njuz čanel 5".

Tanjug/Andrew Nelles/The Tennessean via AP
 

- Odri je sa drugima podelila da je bila samoubilački nastrojena u prošlosti i znala sam da ovo treba da shvatim ozbiljno - dodala je.

Prijateljica je rekla pomenutom mediju da je pozvala kancelariju šerifa okruga Nešvil Dejvidson u 10:13 ujutru u vezi sa tim i da je dobila instrukcije da pozove Nešvilov broj za hitne slučajeve.

- Nakon telefonskih poziva prijateljima i pošto je objavljeno Odrino ime kao ime napadača u školi, saznala sam da mi se obratila pre pucnjave - rekla je ona.

Hejl, koja je bila bivša učenica škole, ubila je devetogodišnjakinje Evelin Dikhaus, Hali Skrags i Vilijams Kini, staratelja Majka Hila (61), nastavnicu Sintiju Pik (61) i direktorku škole Ketrin Kuns (60), rekli su zvaničnici.

Policija je saopštila da je iza sebe ostavila manifest i mapu, koje je koristila za planiranje masakra.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike