Požari bukte u dve fabrike u Rusiji! Planulo i postrojenje koje snabdeva rusku vojsku i ima veze sa nuklearnim lanserima! (VIDEO/FOTO)

24.03.2023

10:46

0

U toku su opsežne akcije gašenja vatre

Požari bukte u dve fabrike u Rusiji! Planulo i postrojenje koje snabdeva rusku vojsku i ima veze sa nuklearnim lanserima! (VIDEO/FOTO)
Copyright Printscreen Twitter/Flash_news_ua

U istraživačko-proizvodnom preduzeću u gradu Aramil u Sverdlovskoj oblasti Rusije izbio je požar, a evakuisano je 110 ljudi, saopštila je danas regionalna kancelarija Ministarstva za vanredne situacije.

Vatra je zahvatila oko 4.000 kvadratnih metara, prenosi list Izvestija, dok informacija o povređenima za sada nema.

 

 

Postoji rizik da se vatra proširi na skladište u kome se nalazi zapaljiva tečnost, navodi TASS. 

Vatru gasi 68 vatrogasaca sa 22 vozila.

Kompanija VMP proizvodi boje i lakove za industrijsku upotrebu.

Požar u postrojenju koje snabdeva vojsku

Osim toga, požar je izbio i na teritoriji ruske fabrike koja proizvodi opremu za rusku vojsku, javljaju državni mediji.

 

 

Sedam ljudi je spašeno iz zapaljene zgrade, a vatrogasci i dalje tragaju za izvorom požara u Jaroslavskoj fabrici motora u Jaroslavlju, koja je na zvaničnom sajtu opisana kao jedno od najvećih ruskih preduzeća za proizvodnju višenamenskih dizel motora, kvačila, menjača i rezervnih delova.

Državna novinska agencija TASS navodi da su vatrogasne službe upozorene na požar u 13.30 časova, prenoseći reči ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Fotografije i snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju oblake gustog crnog dima koji se dižu u nebo.

Prema izveštajima lokalnih medija, pre požara je došlo do eksplozije.

 

 

- Iz zapaljene zgrade vatrogasci su spasili sedam osoba, još 218 je evakuisala uprava objekta. Vatra je trenutno obuzdana - saopštilo je ministarstvo.

Jaroslavski motorni kombinat navodi na svom sajtu da je više od 300 modela vozila i proizvoda specijalne namene u Rusiji i Belorusiji opremljeno motorima koje proizvodi.

Ruski bloger i analitičar Anatolij Nesmijan rekao je na svom Telegram kanalu da "nešto ozbiljno gori" u fabrici, ali nije precizirao šta bi to moglo biti. Nesmijan je tu fabriku opisao kao jednog od najvećih proizvođača motora i menjača za opremu koja pripada ruskoj vojsci, uključujući motore za lansere nuklearnih raketa Topol-M.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike