Nepopularne penzione reforme im nisu došle glave: Francuska vlada "za dlaku" preživela glasanje o nepoverenju

20.03.2023

20:28

0

Premijerka Elizabet Born osudila je danas u Narodnoj skupštini opozicioni "antiparlamentarizam na delu" i "izlive nasilja" pojedinih levičarskih poslanika

Nepopularne penzione reforme im nisu došle glave: Francuska vlada "za dlaku" preživela glasanje o nepoverenju
Elizabet Born - Copyright AP Photo/Christophe Ena

Francuska vlada "za dlaku" je preživela današnje glasanje o nepoverenju, pokrenutu na inicijativu poslanika opozicije, ogorčenih zbog toga što je predsednik Emanuel Makron iskoristio posebno ustavno ovlašćenje da sprovede nepopularne penzione reforme bez glasanja u parlamentu.

Za nepoverenje je glasalo ukupno 278 poslanika, što je samo devet glasova manje od 287, koliko je bilo potrebno da se sruši vlada Elizabet Born, prenosi portal Frans 24.

U toku je izjašnjavanje o drugom zahtevu da se vladi uskrati poverenje, koje je podnela Marin le Pen iz krajnje desničarske stranke Nacionalni savez.

Premijerka Elizabet Born osudila je danas u Narodnoj skupštini opozicioni "antiparlamentarizam na delu" i "izlive nasilja" pojedinih levičarskih poslanika.

- U samom srcu parlamenta, videli smo antiparlamentarizam na delu u svim njegovim aspektima - izjavila je premijerka Born, prenosi portal BFMTV.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike