Asad smatra da Zapad već vodi treći svetski rat: Kad Rusija pobedi, svet će biti mirniji i bezbedniji

16.03.2023

10:06

0

Sirijski lider je podvukao da narod u Siriji sa velikim oduševljenjem podržava Rusiju

Asad smatra da Zapad već vodi treći svetski rat: Kad Rusija pobedi, svet će biti mirniji i bezbedniji
Bašar el Asad - Copyright AP photo/Remy de la Mauviniere, File

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je za Sputnjik da Zapad već vodi treći svetski rat rukama ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i u proksi formatu.

- Smatram da je treći svetski rat u toku, iako je drugačiji po formi. Mislim na to da su svetski ratovi ranije vođeni na tradicionalan način. Vojske nekoliko država borile su se protiv nekoliko drugih. Sada postoji ova situacija da zbog savremenog oružja, posebno nuklearnog, postoji odvraćanje od tradicionalnog rata, tako da se ratovi kreću ka proksi formi - rekao je Asad koji se u sredu u Moskvi sastao sa ruskim predsednikom.

Sirijski predsednik je poručio i da Damask priznaje nove granice Rusije sa pridruženim teritorijama DNR, LNR, Hersonskom i Zaporoškom oblašću.

Prema njegovim rečima, ove teritorije su istorijski bile ruske i Sirija ih je priznavala još pre početka specijalne operacije, a takav stav Damaska zasnovan je na istorijskim činjenicama.

Sirijski lider je podvukao da narod u Siriji sa velikim oduševljenjem podržava Rusiju i njenu specijalnu operaciju u Ukrajini, kao i da će nakon pobede Moskve u svetu biti mirnije i bezbednije.

- Upravo ovaj rat će početi da menja globalnu ravnotežu, budući da je deo stradanja u Siriji, Iraku i mnogim drugim zemljama prouzrokovao unipolarni svet - smatra sirijski predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike