Afroamerikanac pronađen obezglavljen u šumi, policija tvrdi da smrt nije sumnjiva: Porodica pozvala na istragu (VIDEO)

15.03.2023

17:28

0

Autor: N.P.

Porodica Rašima Kartera smatra da se radi o linčovanju

Afroamerikanac pronađen obezglavljen u šumi, policija tvrdi da smrt nije sumnjiva: Porodica pozvala na istragu (VIDEO)
Copyright Youtube/NBC News

Porodica Afroamerikanca iz Misisipija, Rašima Kartera (25), čije je telo nađeno raskomadano, zatražila je od američke vlade da pokrene istragu o njegovoj smrti.

Karter je prošlog oktobra pozvao svoju majku, tražeći pomoć, rekavši da ga je u Lorelu jurila grupa belaca u kamionetima.

Njegovo telo je mesec dana kasnije pronađeno u šumi, a iz lokalne policije su rekli da smrt nije sumnjiva i da su ga najverovatnije rastrgle životinje.

Advokat porodice, Bendžamin Kramp, rekao je da se radi o zločinu iz mržnje i zamolio je Ministarstvo pravde da istraži slučaj. Prema njegovim rečima, autopsija urađena 2. februara je pokazala da je Karteru odrubljena glava, a delovi tela su pronađeni na različitim lokacijama.

-  Ovo je bio podli čin. Ovo je bio čin zla. Neko je ubio Rašima Kartera i ne možemo dopustiti da se izvuku. Ono što se događa u Misisipiju je linčovanje - rekao je advokat.

Policija Misisipija je navela da i druge službe, uključujući FBI, rade na istrazi.

Porodica je istakla da je Karter, dva dana pre nego što je prijavljen njegov nestanak 2. oktobra, rekao policiji da se plaši za svoj život. Njegovi ostaci su pronađeni oko 30 kilometara južno od mesta Tejlorsvila.

Inače, Karter, otac sedmogodišnje devojčice, radio je u Tejlorsvilu. U oktobru je na radnom mestu imao raspravu sa jednim kolegom, posle čega je otišao u panici.

- Rekao mi je: "Ovi ljudi hoće da me ubiju" - navela je njegova majka Tifani.

Članovi porodice su sami tragali za njim dok nisu u šumi pronašli telo.

- Oni su mislili da će to biti mladić za koga niko ne mari. Očigledno su se prevariii. Rašim je bio divan čovek. Bila sam ponosna na svog sina - poručila je Tifani.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike