Afroamerikanac ostao paralizovan nakon vožnje u marici: Slomio vrat, a policajci tvrdili da se napio (VIDEO)

29.11.2022

12:08

0

Autor: 24sedam

Protiv pet policajaca su podignute optužnice

Afroamerikanac ostao paralizovan nakon vožnje u marici: Slomio vrat, a policajci tvrdili da se napio (VIDEO)
Policajci su se nemarno odnosili prema privedenom mladiću - Copyright YouTube/Inside Edition

Pet policajaca iz Konektikata optuženo je za zanemarivanje pritvorenika nakon što je Afroamerikanac Rendi Koks (36) ostao delimično paralizovan tokom vožnje u zadnjem delu policijskog kombija. 

Rendi Koks je 19. juna uhapšen u Nju Hejvenu zbog optužbe za posedovanje oružja, a kada je vozač marice naglo zakočio na raskrsnici kako bi izbjegao sudar, muškarac je odleteo napred i glavom udario u metalnu pregradu u kombiju.

- Ne mogu da se pomerim. Umreću ovako. Molim vas, molim vas, pomozite mi - vikao je Koks nekoliko minuta nakon incidenta.

YouTube/Inside Edition
Ozbiljno je povređen tokom vožnje

Dok je molio za pomoć, pojedini policajci su mu se rugali, govorili mu da je pijan i da glumi kako ga boli. Potom su ga izvukli za noge iz kombija i smestili ga u ćeliju pre nego što su ga prebacili u bolnicu.

- Mislim da sam slomio vrat - rekao je Koks nakon što je kombi stigao do pritvora.

- Ma nisi, samo si previše popio. 'Ajde sedi - rekla je mu je narednica Betsi Segui, jedna od petoro optuženih policajaca.

Kasnije je ustanovljeno da je Koks zaista slomio vrat i ostao delimično paralizovan. Policajci su od letos na administrativnom odsustvu.

Iako je svaki policijski službenik optužen za ista dela, izgleda su neki od njih Koksove molbe shvatili ozbiljnije. Oskar Dijaz, koji je vozio kombi, zaustavio se nakon što se Koks požalio, razgovarao je s njim i zatražio da ih kod centra za pritvor dočekaju vozila hitne pomoći.

Advokat Koksove porodice, Ben Kramp, rekao je da policajci iz Nju Hejvena treba da preuzmu odgovornost za svoje postupke.

- Kada vidite snimak koji pokazuje kako su postupali prema Koksu, koji je ostao paralizovan od grudi nadole, jasno je da ti policajci moraju odgovarati pred zakonom - kazao je Kramp.

Koks je uhapšen nakon što je policija navela kako je kod njega tokom jedne zabave pronađeno oružje. Optužbe protiv njega kasnije su odbačene.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike