Jezivi prizori u Turskoj: Posle zemljotresa zemlju pogodile poplave, bujica nosila automobile kao igračke, ima mrtvih (VIDEO)

15.03.2023

11:10

0

Najmanje pet osoba je izgubilo život, a pod vodom su i šatori onih koji su ostali bez krova nad glavom pre više od mesec dana

Jezivi prizori u Turskoj: Posle zemljotresa zemlju pogodile poplave, bujica nosila automobile kao igračke, ima mrtvih (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Obilne kiše koje su zahvatile jugoistočni region Turske u utorak uveče izazvale su poplave koje za sobom ostavljaju pustoš razarajući kuće, bolnice i preduzeća.

Najmanje 14 ljudi je izgubilo život, prema izveštajima nacionalnog emitera u sredu.

 

 

Ranije ujutru guverner Numan Hatipoglu izjavio je da je jedna osoba preminula. Četvorica su prijavljena kao nestali zbog poplavljenog baštenskog kontejnera u okrugu Tut u Adijamanu, koji je zapao u obilne padavine.

 

 

Jaka kiša poplavila je i odeljenje intenzivne nege u Bolnici za obuku i istraživanje Šanlijurfa Ejubije, dok se navodi da su pacijenti prebačeni u drugu bolnicu.

Pored toga, prijavljeno je da je najmanje šest osoba zaglavljeno u poplavama u blizini raskrsnice u Šanlijurfi. Jedna osoba koja je uz pomoć vatrogasaca izvučena iz vode prevezena je kolima hitne pomoći u bolnicu.

 

 

Škole u ​​Šanlijurfi nisu radile u sredu zbog kiše, za koju se očekuje da će nastaviti da pada u celom gradu.

 

 

U snimcima koji su se pojavilai na društvenim mrežama može se videti kako bujica nosi automobile, dok se na jednom od njih vidi kako voda prevrće i obara kamion.

 

 

 

 

U nekim snimcima se može videti da su poplavljeni i šatori u koje su smešteni ljudi koji su posle prošlomesečnih zemljotresa ostali bez krova nad glavom.

 

 

Turska državna meteorološka služba (TSMS) objavila je svoj izveštaj o vremenskoj prognozi za period od 14. do 20. marta, izdajući narandžasto upozorenje za jugoistočni region, koji je nedavno poharalo nekoliko snažnih zemljotresa.

 

 

Provincije Adijaman, Dijarbakir, Elazig, Malatija, Kahramanmaraš, Mardin, Sivas, Šanlijurfa i Kilis bile su među oblastima koje su obuhvaćene narandžastim upozorenjem za mogući ekstremni pljusak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike