Ovaj snimak slama i najtvrđa srca! Susret devojčice (4) i oca rastavljenih posle zemljotresa u Turskoj (VIDEO)

19.02.2023

07:34

1

Bili su zarobljeni zajedno kada se njihov dom srušio u zemljotresu. Danima su bili zatrpani, a potom su malena Gada i otac spašeni. Ipak dete je preuzela socijalna sluđžba...

Ovaj snimak slama i najtvrđa srca! Susret devojčice (4) i oca rastavljenih posle zemljotresa u Turskoj (VIDEO)
Copyright printscreen/youtube/NTV

U Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa tlo još uvek podrhtava a ispod ruševina su se čak i posle 10 dana čuli krici, glasovi.. Još uvek ima živih i to je pravo čudo.

Sada je objavljen snimak susreta četvorogodišnje devojčica Gade Ajan i njenog oca Ahmeta koji su se sreli nakon što su danima bili zarobljeni u ruševinama u Turskoj.

-Bili su zarobljeni zajedno kada se njihov dom srušio u zemljotresu. Danima su bili zatrpani, a potom je malena Gada spašena i odvedena u bolnicu, kao i otac, ali je brigu o njoj ubrzo preuzela socijalna služba. 

-Kada je počelo da se trese, zgrabio sam ćerku i cela moja porodica je počela da beži - rekao je Ahmet. "Zgrada se srušila na sve nas."

Njegova žena i sin nisu preživeli. Ahmet je mogao čuti plač svog sina dok je bio zaglavljen. Ćerka je bila pored njega, ležala je na njegovoj nozi, ali nisu mogli da se oslobode. 

Ruševine su mu bile sve do vrata. Četvrtog dana pod ruševinama rekao je da gubi nadu. Trpeo je bolove jer mu je noga bila povređena,  ali njegova ćerka mu nije dozvolila da odustane od nade da će biti spasen.

-Moja ćerka mi je stalno govorila, tata ne plači. Opusti se. Oni dolaze da nas spasu - rekao je Ahmet.

Rekla mu je da pogleda u svetlost koja je sijala. I odjednom je začuo začu glasove. Spašavali su ih.

Tragao za ćerkom preko mreža

Gada je prva bila izvučena sa tek ponekom ogrebotinom,a pola sata kasnije uspeli su da iskopaju Ahmeta. Devojčica je bila pod nadležnošću socijalnih službi dok je otac boravio u bolnici.

Otac nije odustajao i verovao je da će ćerku naći. 

Otišao je na Fejsbuk i Instagram, pokazujući njenu sliku i moleći ljude da mu pomogne u pronalaženju.

Na kraju se javio rođak koji je otkrio da je kod socijalnih službi zdrava devojčica bez roditelja.

-Ona me je održala u životu." Rekao je o njenom stalnom bodrenju danima pod ruševinama. „To je moja devojčica. Ona je moj heroj. Ona je moj heroj - kaže presrećni otac. 

Njih dvoje će moracti da se izbore sa gubitkom Gadine majke i sedmogodišnjeg brata, ali su tu jedno za drugo tu nakon ove katastrofe.

U Turskoj i Siriji je stradalo oko 45.000 ljudi. Spasioci i dalje tragaju za preživelima – u subotu su pronađena još trojica. Ipak skoro dve nedelje nakon zemljotresa, teško da više ima živih ispod ruševina.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike