Jezivo ubistvo devojčice (12) u Nemačkoj: Vršnjakinje priznale da su je izbole nožem!

14.03.2023

22:10

0

Prema zakonu o zaštiti maloletnika, devojčice će biti podvrgnute psihološkom testiranju i određenim postupcima radi njihovog oporavka i resocijalizacije

Jezivo ubistvo devojčice (12) u Nemačkoj: Vršnjakinje priznale da su je izbole nožem!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Dva dana nakon što je nestala na putu kući od prijateljice, tela 12-godišnje devojčice Luiz pronađeno je u nedelju ujutru u blizini njene kuće u Frojdenbergu.

Njena smrt je potresla zajednicu i izazvala šok i nevericu. 

Međutim, šokantna vest je postala još teža kada su dve devojčice u dobi od 12 i 13 godina priznale da su počinile ubistvo.

Portparol policije u Koblencu izjavio je da su dve devojčice koje su počinile zločin prvo davale protivrečne iskaze, ali su kasnije priznale svoje delo. 

Međutim, motiv zločina još nije poznat, a policija i dalje traga za nožem kojim je ubistvo izvršeno. Nemački mediji prenose da je motiv ubistva najverovatnije osveta.

Pixabay
Nemačka policija

Prema izveštajima, Luiz se kobnog dana posvađala sa devojčicama kada su se vraćale iz škole. Ubijena devojčica je tokom svađe, navodno, ismevala jednu od njih, ali nije poznato na koji način. 

I dalje je nejasno da li je ona ubijena u afektu ili su joj devojčice napravile zasedu.

Državni tužilac Mario Manviler objasnio je da devojčice zbog svojih godina ne podležu krivičnoj odgovornosti. 

Prema zakonu o zaštiti maloletnika, devojčice će biti podvrgnute psihološkom testiranju i određenim postupcima radi njihovog oporavka i resocijalizacije.

Luiz i dve devojčice koje su počinile ubistvo pripadale su uskom krugu prijatelja, a policija je ranije saopštila da je žrtva imala više ubodnih rana po telu i da je umrla od gubitka krvi. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike