U stanu ubijene manekenke pronađeni sekač za meso i električna testera: U Hongkongu počinjena 4 slična ubistva u poslednjih 30 godina

05.03.2023

18:30

0

Autor: J. J.

Veliko interesovanje javnosti za nekoliko prethodnih slučajeva nastalo je, između ostalog i zbog toga što su ovakvi brutalni zločini retkost, kažu stručnjaci

U stanu ubijene manekenke pronađeni sekač za meso i električna testera: U Hongkongu počinjena 4 slična ubistva u poslednjih 30 godina
Ebi Čoj - Copyright Pao Jo-yee via AP

Vesti o ubistvu 28-godišnje manekenke i influenserke Ebi Čoi u Hongkongu, čiji su raskomadani delovi tela pronađeni prošlog meseca u njenom stanu zajedno sa sekačem za meso i električnom testerom, ispunile su naslovne stranice novina i časopisa širom sveta.

Ubistvo manekenke ne samo da je užasnulo grad, koji se rangira kao jedan od najbezbednijih na svetu, već je izazvalo i veliku pažnju svetskih medija koji su objavili jezive detalje ubistva.

Nasilna smrt Ebi Čoi probudila je sećanja na prethodne slučajeve ubistava i rasparčavanja tela u Hongkongu, uglavnom mladih žena, koje su počinili muškarci, objavio je danas Si-En-En.

Profimedia
 

U Hongkongu su u poslednjih 30-ak godina izvršena četiri takva ubistva žena, od kojih je najmlađa imala samo 17 godina, a ubio je taksista koji je do hapšenja 1982. godine držao raskomadane delove tela žrtve u teglama.

U ovom gradu, međunarodnom finansijskom centru svake godine se dogodi samo nekoliko desetina ubistava, u poređenju sa nekoliko stotina u Njujorku, a prošle godine je evidentirano 77 pljački, u poređenju sa više od 17.000 u Njujorku ili 24.000 u Londonu.

Veliko interesovanje javnosti za nekoliko prethodnih slučajeva nastalo je, između ostalog i zbog toga što su ovakvi brutalni zločini retkost, kažu stručnjaci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike