Zbog luksuznog stana raskomadali bivšu snaju? Ovako je pažjivo isplanirano ubistvo manekenke iz Hongkonga (VIDEO)

01.03.2023

15:24

1

Autor: N. Pavlović

I dalje se traga za pojedinim delovima tela Ebi Čoj

Zbog luksuznog stana raskomadali bivšu snaju? Ovako je pažjivo isplanirano ubistvo manekenke iz Hongkonga (VIDEO)
Ebi Čoj - Copyright Pao Jo-yee via AP

Prema svim parametrima, činilo se da Ebi Čoj (28) ima život iz bajke, ali kada je njeno raskomadano telo pronađeno u Hongkongu, tamošnja, ali i svetska javnost bila je zgranuta.

Ebi je više od 100.000 ljudi pratilo na Instagramu, a nedavno je manekenka objavila kako je boravila na Nedelji mode u Parizu. Pozirala je na balkonu i večerala sa prijateljima u luksuznom restoranu.

- Od Hongkonga do naslovnice "L'Officiel Monaco", moj put kao ikone stila se nastavlja - napisala je 14. februara.

Međutim, za to vreme je njen bivši muž Aleks Kvong sa porodicom već planirao kako da je ubije čim se vrati iz inostranstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abby Choi (@xxabbyc)

Kvong je sa ocem Kvongom Kauom (65) i starijim bratom Entonijem (31) iznajmio stan u selu Lung Mei Tsuen gde se potom odigrao surovi zločin.

Njene noge su pronađene u frižideru, a glava i kosa u loncu.

- Stan su hladnokrvne ubice pomno uredile. Pronađeni su sekači za meso, testere, duge kabanice, rukavice i maske. Zidove su pokrili ciradom, a opremili su se detaljno kako ih krv ne bi isprljala dok su sekli telo - rečeno je iz policije.

Majka Aleksa Kvonga, Dženi Li Sui-heun (63) takođe je uhapšena i protiv nje je podignuta optužnica za ometanje pravde jer se sumnja da je uništila dokaze.

Svima je odbijena kaucija i ostaju u pritvoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @da_monkkk

Gnusno ubistvo je potreslo Hongkong koji se često smatra jednim od najbezbednijih mesta na svetu.

Spor zbog stana

Ebi Čoj Tin-fung je bila najstarija od tri ćerke, a rođena je u bogatoj porodici koja se bavila građevinskim poslovima u kopnenom delu Kine. 

Za Kvonga se udala 2012. kada je imala samo 18 godina. Dobili su dva sina, a stariji danas ima 10 godina.

Razveli su se oko četiri godine kasnije, a Ebi je potom počela da se zabavlja sa Tam Čuk Kvanom čiji otac drži poznati lanac restorana.

Ipak, i nakon razvoda je Ebi održavala bliske veze sa porodicom bivšeg muža. Policija je navela da je kupila četvorosobni luksuzni stan za njih i dvoje dece u elitnom naselju Hongkonga, a pomogla je i Entoniju da kupi još jedan stan. Takođe, on je bio njen lični vozač.

Prijatelji su rekli kako je Ebi vodila računa o svima, kao i o porodici bivšeg muža.

Međutim, odnosi su zahladneli kada je odlučila da proda pomenuti stan u elitnom naselju.

Iako ga je ona kupila, bio je registrovan na ime bivšeg svekra. Prema zvaničnim podacima, Kau ga je kupio u julu 2019. za 73 miliona HK dolara (oko 9 miliona američkih dolara) i do oktobra te godine je otplatio hipoteku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abby Choi (@xxabbyc)

Iako je obećala da će im naći novi dom, to im se nije svidelo, posebno Kauu.

Posle svađe je Ebi morala da angažuje advokata koji joj je rekao da, dokle god ima dokaz da je ona kupila nekretninu, može da dobije novac i od prodaje.

Nije jasno da li je stan u međuvremenu zaista prodat, ali je policija uverena da je upravo ovaj spor naveo Kvonga Kaua da krene da smišlja pakleni plan.

Kako se odigrao zločin?

Inače, Kau je nekadašnji policijski narednik koji se penzionisao 2005, a lokalni mediji prenose da je bio primoran da se povuče zbog seksualnog napada na jednu ženu.

Profimedia
 

Kako se navodi, on je početkom februara rentirao stan u prizemlju u trospratnoj kući u priobalnom selu. Jedna žena (47), označena samo kao gospođa Vu ili gospođa Ng, uhapšena je da mu je pomogla da iznami taj stan i još jedan u kome je Aleks Kvong trebalo da se krije.

Lokalni mediji su preneli da je ona maserka koja je sa Kauom bila u vezi proteklih šest meseci. Njene kolege su rekle da im se hvalila da postoji "bogati stariji muškarac" koji želi da se brine o njoj i da je u poslednje vreme retko dolazila na posao.

Entoni Kvong je 21. februara automobilom došao po Ebi kako bi otišla po jedno od dece. Kada su se približili jednom tunelu, zaustavio se, a tada je u kola ušao Aleks Kvong. Nije poznato šta se tačno potom dogodilo, ali je tog dana prijavljen njen nestanak jer se nije pojavila da pokupi dete.

TVB Hong Kong via AP
Kuća u kojoj su pronađeni delovi tela Ebi Čoj

Policija je ispitivala i Kvongove o njenom nestanku, ali su oni dali brojne lažne izjave.

Tek 24. februara je policija analizirajući njihove priče došla do kuće u selu Lung Mei Tsun.

Unutra nije bilo uobičajenog nameštaja, a sobe su bile prazne. Umesto toga, sve je ličilo na mesaru. Pronađena je i Ebina tašna.

Dve odsečene noge su bile u frižideru, a u dva lonca puna supe od povrća uočeni su i ljudski ostaci.

Daljom analizom se utvrdilo da se radi o lobanji i rebrima. Na zadnjoj strani lobanje primećena je velika rupa, pa se pretpostavlja da je Ebi snažno udarena dok je još bila u vozilu.

Kau, njegova supruga i sin su uhapšeni, a započeta je potraga za Aleksom Kvongom.

Ebin prijatelj Pao Joji je ponudio 2 miliona hongkonških dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja, a akciji se priključila i tamošnja medijska ličnost Doris koja je dodala milion dolara.

Ubrzo se saznalo da Aleks pokušava da pobegne gliserom, pa je presretnut na zapadnom ostrvu Hongkonga Lantauu, nadomak međunarodnog aerodroma.

Uhapšen je sa 500.000 HK dolara u kešu i nekoliko luksuznih satova vrednosti od 4 miliona dolara.

Te večeri se oko 100 policajaca sjatilo na groblje, istočno od centra grada, koje su Kau i Entoni navodno posetili 22. februara.

Specijalna jedinica je pretraživala vodu u potrazi za nestalim delovima tela, a psi groblje. Još uvek nisu pronađeni torzo i ruke manekenke.

Profimedia
Policija traži dokaze i delove tela

Inače, vlasti će protiv Kaua sprovesti i posebnu istragu jer je otkriveno da je kupio subvencionisani stan iako je već bio naveden kao vlasnik luksuzne nekretnine.

Vole da seku glave

Iako je Hongkong imao dugu istoriju organizovanog kriminala, u novije doba su tu zabeležene najniže stope ubistava na svetu. Poslednje ubistvo koje je privuklo pažnju dogodilo se 2013. kada je Henri Čau Hoi-leung ubio roditelje i njihove glave stavio u zamrzivač. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora 2015. godine.

Pre toga bio je zapažen slučaj hostese noćnog kluba Fan Man-ji (23) koju su tri mafijaša otela, mučila više od mesec dana i potom ubila. Glava joj je pronađena unutar lutke "helou kiti".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike