Neredi u Atini: Građani izašli na ulice zbog sudara vozova, policija odgovorila suzavcem (VIDEO)

05.03.2023

11:59

0

U najvećoj železničkoj nesreći u Grčkoj poginulo je najmanje 57 ljudi

Neredi u Atini: Građani izašli na ulice zbog sudara vozova,  policija odgovorila suzavcem (VIDEO)
Copyright AP Photo/Yorgos Karahalis

U Atini su danas izbili sukobi između policije i grupe demonstranata koji su protestovali zbog železničke nesreće u Grčkoj u kojoj je poginulo najmanje 57 ljudi.

        
U sudaru brzog putničkog voza, sa više od 350 putnika, sa teretnim vozom u blizini grada Larise u noći između utorka i srede, poginulo je 57 ljudi, uglavnom studenata.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis nazvao je sudar putničkog i teretnog voza „užasnom železničkom nesrećom bez presedana” i obećao sprovođenje potpune, nezavisne istrage.   

Vlasti su uhapsile upravnika stanice u gradu Larisa, a utvrđeno je da je preusmerio prigradski voz u tom gradu na pogrešan kolosek.

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, a za to delo je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.  On se suočava i sa optužbama za višestruko ubistvo iz nehata, ali i optužbama za nanošenje telesnih povreda.

Prema optužnici koja je podignuta protiv njega, propusti su ozbiljni, ne svode se samo na njegovu grešku što je voz uputio u pogrešnom smeru, već se navodi i da je mogao da vidi voz koji je pogrešno skrenuo i da ispravi svoju kobnu odluku, objavili su grčki mediji.

AP Photo/Yorgos Karahalis
         

Železničari su održali dvodnevni štrajk zbog nesreće.

To je bila najveća železnička nesreća u Grčkoj.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike