Ukrao mumiju i poneo je kući da je upozna s prijateljima! Svoju devojku nazvao Huanita (FOTO)

01.03.2023

13:28

0

Autor: J.N.

Čovek je policajcima rekao da je u pitanju Huanita, njegova duhovna devojka, i da ju je poneo da je upozna sa svojim prijateljima

Ukrao mumiju i poneo je kući da je upozna s prijateljima! Svoju devojku nazvao Huanita (FOTO)
Copyright Printscreen/Al Jazeera English

Šta sve ljudi "švercuju" u torbama? Cigarete, pića, lekove... a sudeći po slučaju koja nam stiže iz Perua, u torbi se švercuju i mumije!

Upravo to je policija otkrila kada je zaustavila jednog dostavljača na arheološkom nalazištu, prenosi BBC. U njegovoj torbi našla je mumiju staru između 600 i 800 godina.

Policajcima je rekao da je u pitanju Huanita, njegova duhovna devojka, i da ju je poneo da je upozna sa svojim prijateljima.

Stručnjaci su saopštili da je telo mumije staro između 600 i 800 godina i da se radilo o odraslom muškarcu, a ne o ženi, kako je pretpostavio muškarac koji je s mumijom pronađen.

Procenjuje se da je mumificirani muškarac imao više od 45 godina u trenutku smrti i bio je visok 1,51 metar. Mumija je bila umotana u zavoje u fetalnom položaju, koji je tipičan za mnoge prehispanske grobove u tom području.

Policija je zaplenila mumiju koju je nosio dostavljač i predala je Ministarstvu kulture Perua, koje se brine za istorijsku baštinu zemlje.

Dostavljač i njegova dva prijatelja, koji imaju između 23 i 26 godina, uhapšeni su zbog sumnje na moguće krivično delo protiv kulturne baštine Perua.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike