Zaharova tvrdi: Evroposlanici dobijaju novac od američkih vojnih kompanija

28.02.2023

20:28

0

Ona je naglasila da su poslanici EP uložili svoje penzione ušteđevine u naftnu i gasnu kompaniju Rojal Dač Šel nakon još jednog izlivanja nafte iz njenih naftovoda

Zaharova tvrdi: Evroposlanici dobijaju novac od američkih vojnih kompanija
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Poslanici Evropskog parlamenta dobijaju novac od američkih vojnih kompanija, objavila je danas na svom Telegram kanalu portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Korupcija u Evropskom parlamentu buja. Novinari EU Observera su otkrili da su neki poslanici EP dobili penzije, na primer od američkih korporacija Rajton, Honivel International i Tektron Inc. kompanija koje razvijaju, proizvode i prodaju, između ostalog i kasetnu municiju", navodi se u objavi Zaharove, prenosi TASS.

Prema njenim rečima, značajno je da je u fokusu vojno-industrijski kompleks SAD koji je oličen u terminu dileri smrti.

"Štaviše, ispostavilo se da su evro-poslanici sponzorisani novcem upravo od prodaje onih vrsta naoružanja za koja zemlje članice EU traže zabranu. Međutim, iz nekog razloga ne odbijaju da stave novac u svoje džepove", predočila je Zaharova.

Ona je naglasila da su poslanici EP uložili svoje penzione ušteđevine u naftnu i gasnu kompaniju Rojal Dač Šel nakon još jednog izlivanja nafte iz njenih naftovoda.

"Šta kažete na zelenu tranziciju i očuvanje prirode. To je posebna priča", zaključila je Zaharova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike