Zaharova otkrila koji je pravi cilj Zapada prema Srbiji: Znamo šta Vašington želi

13.02.2023

21:15

0

Autor: M. Vu.

Cilj Vašingtona i Brisela prema Srbiji je da slome političku volju srpskog rukovodstva i nateraju ga da se pridruži sankcijama Rusiji

Zaharova otkrila koji je pravi cilj Zapada prema Srbiji: Znamo šta Vašington želi
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Cilj Vašingtona i Brisela prema Srbiji je da slome političku volju srpskog rukovodstva i nateraju ga da se pridruži sankcijama Rusiji, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Znamo koliko je potrebno čvrstine Beogradu da nastavi da sarađuje sa nama – naravno, u interesu svoje države - pod najžešćim pritiskom Vašingtona i Brisela i njihovih prijatelja koji daju sve od sebe da uvuku Srbiju u svoj antiruski front. Njihov stvarni cilj nije da „stabilizuju“ region, već da slome političku volju srpskog rukovodstva i, pre svega, da ga nateraju da se priključi režimu sankcija Rusiji - saopštila je ona.

Ona je nazvala spekulacijama priče da Rusija, navodno, vrši pritisak na Beograd.

24sedam/Goran Sivački
 


- Nema potrebe da se na našu saradnju sa Srbijom neosnovano projektuje zapadni stil zavrtanja ruku koji je nama stran. Ako u nekim oblastima srpski partneri imaju obaveze koje još nisu ispunili, onda smatramo da je to pitanje vremena i njihovog izbora - naglasila je Zaharova.

Ona je podsetila da ruska politika prema Srbiji, koja je dugi niz godina pod stalnim pritiskom kolektivnog Zapada zbog želje da vodi samostalnu spoljnu i unutrašnju politiku, ostaje nepromenjena i ne podleže izmenama - ma koliko se dramatično menjale okolnosti u međunarodnim poslovima.

- Dosledno podržavamo Beograd koji se bori za suverenitet i teritorijalni integritet, u borbi za deo svoje zemlje - AP Kosovo i Metohiju. Insistiramo da se kosovski problem, koji je ključan za Srbe, rešava na osnovu međunarodnog prava u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Dajemo podršku našim srpskim partnerima kada je potrebno da se odbiju lukavi i agresivni potezi zapadnjaka, koji pokušavaju da umesto rešenja problema podmetnu lažne kompromise - rekla je Zaharova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike