Zaharova ismejala Viktoriju Nuland: Zar ona donosi odluke za Nobelov komitet?

17.02.2023

10:08

0

Izraelci, koji se drže po strani u odnosu prema antiruskoj koaliciji i dalje misle da imaju posebne odnose sa Rusijom, tvrdi zamenica američkog državnog sekretara

Zaharova ismejala Viktoriju Nuland: Zar ona donosi odluke za Nobelov komitet?
Marija Zaharova - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osvrnula se na izjavu zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da će izraelskom premijeru dati Nobelovu nagradu ako bude uspeo da ubedi ruskog predsednika da povuče vojsku iz Ukrajine.

- Nisam znala da odluke za Nobelov komitet donosi Viktorija Nuland - rekla Zaharova.

Zamenica američkog državnog sekretara obećala je Nobelovu nagradu za mir izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu ukoliko bude uverio ruskog predsednika da povuče vojsku iz Ukrajine.

- Ako Bibi Netanjahu može da izvuče Putina iz Ukrajine, daću mu Nobelovu nagradu - rekla je ona na događaju u analitičkom centru Karnegi.

Izraelci, koji se drže po strani u odnosu prema antiruskoj koaliciji i dalje misle da imaju posebne odnose sa Rusijom, dodala je ona.

- A mi kažemo: Samo napred, iskoristite ih kako bi se okončao taj užasni, surovi rat - zaključila je Nuland.

AP Photo/Susan Walsh, Pool
Viktorija Nuland

Zaharova je na to reagovala na svom kanalu na Telegramu.

- Viktorija, možda bolje za rešavanje bliskoistočnog pitanja i punopravno postojanje palestinske države. Ili je to sasvim nerealistično? Možda to proleće tako utiče na administraciju Bele kuće? Uzgred, nisam znala da Nuland donosi odluke na Nobelov komitet - napisala je Zaharova na Telegramu.

Osim toga, Nuland je izjavila i da "SAD podržavaju napade Ukrajine na vojne objekte na Krimu i da su to su legitimni ciljevi", što je osudila ruska ambasada u Vašingtonu, rekavši da je takav stav jasna potvrda da su SAD direktno uključene u sukob.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike