Diplomate EU od 15. marta neće koristiti TikTok

24.02.2023

22:08

0

Autor: M. Vu.

Iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) saopštili su da iz bezbednosnih razloga usklađuju svoju odluku sa Evropskom komisijom

Diplomate EU od 15. marta neće koristiti TikTok
Tiktok - Copyright Profimedia

Nakon Sjedinjenih Američkih Država koje su ukinule pravo korišćenja TikToka u različitim institucijama i državnim organima, i diplomate Evropske unije došle su na sličnu ideju.

Iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) saopštili su da iz bezbednosnih razloga usklađuju svoju odluku sa Evropskom komisijom, koja će zvaničnicima EU zabraniti da na telefonima instaliraju i koriste TikTok aplikaciju. Ograničenja zvanično stupaju na snagu 15. marta.

-  Osoblje EEAS i delegacije EU obavešteni su kako bi odgovarajuće korake preduzeli na vreme - rekla je portparolka službe, prenosi "Politiko".

Evropska komisija i Savet EU u četvrtak su poručili zaposlenima da prestanu da koriste aplikaciju na zvaničnim uređajima i da je izbrišu sa ličnih telefona. 

Institucije EU izrazile su zabrinutost zbog uticaja ove društvene mreže u vlasništvu Kine na pitanje bezbednosti i privatnosti zbog svojih algoritama i mogućnosti praćenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike