Masovna pucnjava u Univerzitetskom kampusu u Mičigenu! Dok je ubica sejao smrt studenti zabarakadirani u sobama! Snimljen sav haos (VIDEO)

14.02.2023

06:37

0

Nije za sada jasno kakva je veza ubice sa univerzitetom ili šta je bio motiv napada

Masovna pucnjava u Univerzitetskom kampusu u Mičigenu! Dok je ubica sejao smrt studenti zabarakadirani u sobama! Snimljen sav haos (VIDEO)
Copyright Tanjug/Nick King/Lansing State Journal via AP)

Naoružani napadač je u ponedeljak uveče ubio tri osobe i ranio još najmanje petoro u kampusu Mičigenskog državnog univerziteta u Ist Lansingu.

Studentima je vikao da beže dok je izbegavao grupe policajaca koje su ga jurile,a potom je sebi oduzeo život, piše "Njujorkk tajms." 

Ime napadača nije saopšteno, a nisu objavljena ni imena žrtava. Od petoro ranjenih pojedini su u životnoj opasnosti. 

Kasnije je saopšteno da je napadač muškarac star 43 godine i da nema veze sa univerzitetom.

Šef policije je saopštio: 

-Drago nam je što više nemamo aktivnu pretnju u kampusu. Nije za sada jasno kakva je veza ubice sa univerzitetom ili šta je bio motiv napada.

Pucnji su prijavljeni u kampusu posle 20 časova, što je navelo univerzitetsku policiju da pošalje upozorenje pozivajući ljude u kampusu da se „odmah obezbede na licu mesta“. Stotine policajaca jurilo je neobično praznim ulicama u blizini kampusa dok su se studenti zabarikadirali u studentskim sobama.

Zamenik načelnika policije Rozman rekao je da je pucano u Berki holu, gde se nalazi školski koledž umetnosti i nauke. Rekao je da se druga pucnjava, "odmah nakon prvog incidenta", dogodila u studentskom udruženju.

 

 

Karson Kolman (20) student druge godine na univerzitetu koji studira krivično pravo, rekao je da je radio kao kuvar u restoranu u kampusu kada su on i drugi primili e-mailove sa upozorenjem na pucača. 

 

Džulijan Alonso, brucoš na državnom univerzitetu u Mičigenu, izašao je iz studentskog doma da kupi užinu u obližnjoj radnji i dok se vraćao prema svojoj spavaonici, video je najmanje 10 policijskih vozila.

-Pokrio sam vrata krevetom svog cimera i ugasio sam svetlo -  rekao je Alonso koji se sakrio u plakaru.

Univerzitetska policija je saopštila da su sve aktivnosti u kampusu otkazane na 48 sati, uključujući časove i atletiku.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike