Devojčica od godinu i po dana izvučena ispod ruševina u Turskoj posle tri dana: Spasioci je našli prestravljenu i promrzlu (VIDEO)

09.02.2023

11:48

0

Prva 72 sata posle zemljotresa smatraju se najvažnijim za pronalazak preživelih...

Devojčica od godinu i po dana izvučena ispod ruševina u Turskoj posle tri dana: Spasioci je našli prestravljenu i promrzlu (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/affifa_rahman

Tim spasilaca iz Mađarske spasao je iz ruševina u turskom gradu Antiohiji devojčicu Helen, staru godinu i po dana.

Ona je ispod ostatka zgrade provela skoro tri dana, a spasena je samo nekoliko sati nakon što je iz ruševina izvučen desetogodišnji Mehmet.

Prašnjava devojčica koja je 68 sati bila ispod ruševina delovala je preplašeno i promrzlo, pa su je spasioci odmah ugrejali.

 

 

Prva 72 sata posle zemljotresa smatraju se najvažnijim za pronalazak preživelih.

Broj preživelih posle prva 24 sata pada sa 74 odsto na 22 odsto trećeg dana. Petog dana samo šest odsto pronađenih je živo.

Zemljotres koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju usmrtio je, prema poslednjim informacijama, više od 16.000 ljudi.

Više od 110.000 spasilaca učestvuje u traganju za preživelima i raščišćavanju ruševina u Turskoj sa više od 5.500 vozila.

Pored 12.873 poginulih u Turskoj, državna agencija za upravljanje katastrofama saopštila je da je više od 60.000 povređeno, dok je u Siriji prijavljeno 3.162 mrtvih i više od 5.000 povređenih.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenjuje da bi broj mrtvih mogao dostići 20.000.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike