Medvedev ne predviđa svetlu budućnost Ukrajini: Kijev će postati zapadna kolonija, uništiće ekonomiju zemlje

03.02.2023

10:49

0

Pozivajući se na „Goldman Saks“, naveo je podatke prema kojima je Ukrajina trenutno izgubila teritorije koje su joj obezbeđivale oko 40 odsto nacionalnog industrijskog potencijala i oko 15 odsto predratnog BDP-a

Medvedev ne predviđa svetlu budućnost Ukrajini: Kijev će postati zapadna kolonija, uništiće ekonomiju zemlje
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Nekadašnji predsednik i aktuelni zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev predskazao je Ukrajini sudbinu kolonije, čiju ekonomiju će postepeno uništavati, počev od industrije.

- Što duže rukovodioci ukrajinskih nacista budu molili i krali pomoć od svojih donatora, to je bliži konačni krah ekonomije, jer će morati da plate ceo proces oporavka. Cilj zapadnih doktora nikako nije da izleče privredu nesrećne zemlje. Zapad ima bogato iskustvo u ubijanju pokusnih zemalja. Zapad nije dobri doktor, već doktor Mengele. On je zlokobni doktor ubica - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, sadističko "lečenje" privrede ukrajinske ekonomije odvijaće se postepeno. Isprva je to amputacija industrije i poljoprivrednog sektora. Zatim paraliza celokupne ekonomije. A nakon toga organska smrt ostataka cele zemlje.

Medvedev je, pozivajući se na „Goldman Saks“, naveo podatke prema kojima je Ukrajina trenutno izgubila teritorije koje su joj obezbeđivale oko 40 odsto nacionalnog industrijskog potencijala i oko 15 odsto predratnog BDP-a.

On smatra da su ukupni gubici Ukrajine od sukoba s Rusijom dostigli 830-850 milijardi dolara, a da je, istovremeno, BDP zemlje 2021. godine iznosio 200 milijardi dolara.

Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP
Dmitrij Medvedev

Medvedev je naglasio da, prema rezultatima BDP-a Ukrajine može da zabeleži pad od još 5-10 odsto.

- Ovaj rekordni pad njihovo Ministarstvo ekonomije trebalo bi da proglasi najgorim rezultatom u istoriji cele zemlje - poručio je on.

Ruski zvaničnik je ocenio da će ukrajinska vlast platiti za članstvo u Evropskoj uniji i NATO životima svojih građana i da kijevska kamarila nije postiđena ni uništavanjem zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike