Medvedev zapretio Zapadu zbog slanja oružja: Treći svetski rat se neće svoditi na tenkove i lovce

28.01.2023

22:58

0

U objavi na Telegramu on je komentarisao izjave zapadnih lidera koji su poručili da je slanje tenkova i druge vrste pomoći Ukrajini korak kojim žele da spreče izbijanje svetskog sukoba

Medvedev zapretio Zapadu zbog slanja oružja: Treći svetski rat se neće svoditi na tenkove i lovce
Dmitrij Medvedev - Copyright Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nekadašnji predsednik Rusije i aktuelni zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev još jednom je zapretio Zapadu reagujući na slanje američkih i nemačkih tenkova u Ukrajinu.

U objavi na Telegramu on je komentarisao izjave zapadnih lidera koji su poručili da je slanje tenkova i druge vrste pomoći Ukrajini korak kojim žele da spreče izbijanje trećeg svetskog rata.

- Prva stvar, zaštita Ukrajine koja nikome u Evropi ne treba neće spasiti oronuli Stari svet od osvete. Drugo, ako izbije treći svetski rat, onda se, nažalost, neće svoditi na tenkove niti na lovce. Onda će jedno biti sigurno - sve će biti u ruševinama - poručio je Medvedev.

- Slanje oružja zemalja članica NATO-a u Ukrajinu, obuka njenih trupa za korišćenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vežbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju verovatnoću direktnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije - napisao je Medvedev na Telegramu u maju prošle godine.

- Uvek je prisutan rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklearni rat. To bi bio katastrofalan scenario za sve - dodao je tada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike