"Pao" i čovek koji je pozajmio identitet Dijaboliku! Zahvaljujući njemu šef Koza nostre se slobodno kretao Italijom

24.01.2023

07:15

0

Autor: J. S. J.

Zahvaljujući Bonafedeu, Mesina Denaro je mogao da se slobodno kreće Italijom, da izbegava zakon i da koristi usluge italijanskog državnog zdravstva bez otkrivanja svog pravog identiteta

"Pao" i čovek koji je pozajmio identitet Dijaboliku! Zahvaljujući njemu šef Koza nostre se slobodno kretao Italijom
Mateo Mesina Denaro - Copyright Italian Police, LaPresse via AP

- Italijanska policija uhapsila je na Siciliji Andreu Bonafedea, čoveka koji je pozajmio svoj identitet jednom od najtraženijih italijanskih šefova mafije, Mateu Mesini Denaru, koji se 30 godina skrivao od zakona, sve do prošlonedeljnog hapšenja u Palermu.

Zahvaljujući Bonafedeu, Mesina Denaro je mogao da se slobodno kreće Italijom, da izbegava zakon i da koristi usluge italijanskog državnog zdravstva bez otkrivanja svog pravog identiteta, navodi se u optužnici, prenosi AP.

Italijanski tužioci smatraju da je Bonafede, navodno član Koza nostre, dobio 20.000 evra od Mesine Denara da kupi kuću na zapadu Sicilije koja je služila kao jedno od utočišta za šefa mafije.

Mesina Denaro je uhapšen 16. januara na klinici u Palermu dok je primao hemoterapiju, a tom prilikom je koristio Bonafedeovu ličnu kartu na kojoj je bila zamenjena fotografija.

Policija je nakon hapšenja pretražila i tri kuće u kojima se šef mafije skrivao poslednjih meseci i pronašla račune iz luksuznih restorana, nakit i filmske plakate, između ostalog i one iz filmova "Kum" i "Džoker".

Mesina Denaro je u odsustvu osuđen na višestruku doživotnu robiju, a smatra se da je bio jedan od organizatora serije bombaških napada 1992. godine u Italiji. U jednom od njih stradao je i čuveni italijanski sudija Đovani Falkone. 

Denaro boluje od raka debelog creva, a saopšteno je i da je u zatvoru primio svoju prvu dozu hemoterapije.

Denaro je dva puta operisan pod lažnim imenom Andrea Bonafede.

 

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike