Marokanac koji je ubio crkvenjaka u Španiji trebalo da bude deportovan: Otkriveni novi detalji posle napada na crkve (VIDEO)

26.01.2023

23:55

0

Osumnjičeni je državljanin Maroka koji nije imao krivični dosije

Marokanac koji je ubio crkvenjaka u Španiji trebalo da bude deportovan: Otkriveni novi detalji posle napada na crkve (VIDEO)
Muškarac oplakuje žrtve napada - Copyright AP Photo/Juan Carlos Toro

Španska policija pretresla je kuću Marokanca, pritvorenog zbog napada mačetama na dve katoličke crkve, u kojima je ubijen crkveni službenik i povređen paroh u gradu Alhesirasu na jugu zemlje.

Policija još istražuje motiv napada koji su se dogodili u sredu, ali sudija Nacionalnog suda incident istražuje kao mogući teroristički akt. 

Španski ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska izjavio je da se pretpostavlja da je osumnjičeni delovao sam i da su policajci pretresli njegovu kuću da bi utvrdili prirodu napada.

Osumnjičeni je državljanin Maroka koji nije imao krivični dosije ni u Španiji, niti u nekoj drugoj zemlji, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Bio je pod nalogom za deportaciju od juna prošle godine zbog statusa ilegalnog migranta u Španiji.
       
Svedoci su rekli da je u drugom incidentu napadač skočio na oltar crkve Nuestra senjora de la palma, držeći mačetu, a da je zatim napao crkvenog službenika u crkvi, a onda ga ubio na gradskom trgu. Marokanac je pre toga ranio sveštenika u crkvi San Isidro. 

Gradska skupština Alhesirasa identifikovala je preminulog crkvenjaka kao Dijega Valensiju, a ranjenog sveštenika kao Antonija Rodrigesa.

Alhesiras je kosmopolitski lučki grad i prva tačka dolaska mnogih brodova sa migrantima iz severne Afrike.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike