Marokanac (25) u pomahnitalom napadu mačetom ubio crkvenog radnika u Španiji: Upadao u crkve i parohije, povređeno nekoliko osoba (VIDEO)

26.01.2023

07:56

0

Autor: M. B.

Osumnjičeni je danima bio pod policijskim nadzorom zbog sumnjivog ponašanja

Marokanac (25) u pomahnitalom napadu mačetom ubio crkvenog radnika u Španiji: Upadao u crkve i parohije, povređeno nekoliko osoba (VIDEO)
Policija Španije/Ilustracija - Copyright AP Photo/Paul White

Jedan crkveni radnik je ubijen, a četiri osobe su povređene među kojima je i jedan paroh u verski inspirisanom napadu mačetom, koji se dogodio u nekoliko crkava i parohija u centru španskog grada Alhesirasa u pokrajini Kadis, a zbog kog je uhapšen Marokanac Jasin K. (25).

Prema izvorima iz španske policije, osumnjičeni Jasin K. ušao je u crkvu San Isidro, u centru grada, juče posle 19 časova, i započeo svađu sa prisutnim parohijanima, govoreći im da treba da slede islamsku veru, prenosi Pais. 

 

 

Dodaju da je nakon toga napustio mesto, ali se vratio oko 19.20 časova sa "mačetom i napao sveštenika, nanevši mu teške povrede". Vikao je: "Alah je veliki".

Zatim je otišao do crkve La Palma, samo 200 metara od prve.

Tu je, piše Mundo, počeo da uništava oltar, a kada je crkveni radnik pokušao da ga zaustavi, J. K. ga je prvi put ubo mačetom. Uprkos povredi crkveni radnik je uspeo da izađe iz crkve, ali ga je napadač sustigao na stepenicama koje su vodile do trga, na kojem je čovek izboden nasmrt.

 

 

Policija je Jasina uhapsila nekoliko minuta nakon napada i navode da nema policijski dosije. On se nalazi  u kancelarijama Nacionalne policije Alhesirasa.

Dodaju da se i dalje analiziraju motivi napada i da li je reč o terorističkom napadu.

U međuvremenu, navodi se, policija je ogradila gradski trg Plaza Alta, najcentralniju tačku opštine Alhesiras gde je došlo do napada, prenosi Mundo.

Inače, Mundo navodi da je osumnjičeni nekoliko dana bio pod nadzorom tamošnje policije pre napada zbog njegovog sumnjivog ponašanja i jer je živeo u mestu u kojem se ljudi bave kriminalom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike