Herojski otpor Jermena: Nemoguće je pobediti narod koji za jedan sat postane jedno sa svojom vojskom (EKSKLUZIVNA MAPA)

14.10.2020

16:04 >> 12:43

0

24sedam iz vojnih izvora saznaje da se do danas u Nagorno-Karabahu prijavilo više od 30.000 dobrovoljaca

Herojski otpor Jermena: Nemoguće je pobediti narod koji za jedan sat postane jedno sa svojom vojskom (EKSKLUZIVNA MAPA)
Copyright EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA MAPE NA KOJOJ LJUBIČASTA BOJA PRIKAZUJE ZAUZETE TERITORIJE OD STRANE AZERBEJDŽANA Foto:24sedam

Šesti dan sukoba u Nagorno-Karabahu pokazao je sa jedne strane nacionalno jedinstvo jermenskog naroda, dok se sa one suprotne, može videti moć Azerbejdžana, koji uz punu podršku Turske i NATO naoružanja ne može da slomi slobodarski duh jermenskog naroda.

24sedam iz vojnih izvora saznaje da se do danas u Nagorno-Karabahu prijavilo više od 30.000 dobrovoljaca od 145.053 stanovnika koliko ima u ovoj regiji.

U grčkim medijima osvanula je fotografija dede, sina i unuka, dobrovaljaca koji su spremni da brane svoju otadžbinu. Uz fotografiju objavljen je i citat predsednika Nagorno-Karabaha:

– Nemoguće je pobediti narod koji za jedan sat postane jedno sa svojom vojskom.

Sa druge strane, Azerbejdžan koji ima gotovo tri puta više stanovnika od cele Jermenije i na svojoj strani podršku Turske, jednu od najmoćnijih vojnih sila, nema potrebu za dobrovoljcima zbog modernog naoružanja koje poseduje.

Podsetimo, većina lidera pozvala je  da se što pre prekine sa vatrom i da se o spornoj teritoriji vode mirovni pregovori. Ipak, Erdogan, po svemu sudeći, ne misli tako.

– Došlo je vreme da se okonča jermenska okupacija, vreme je da se svedu računi, inače će Jermenija i dalje biti samovoljna. Ona mora da napusti okupirane zemlje. Svi znaju da su to azerbejdžanske zemlje – pretio je turski predsednik početkom nedelje.

Rat posle kojeg je Azerbejdžan izgubio kontrolu nad Nagorno – Karabahom

Sukob u Nagorno-Karabahu počeo je u februaru 1988. godine, kada je ta autonomna oblast objavila otcepljenje od Azerbejdžanske sovjetske republike.

Posle krvavog rata koji je trajao od 1991-1993, i u kome je izginulo više od 30.000 ljudi, Baku je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike