Podvodio devojke i terao ih na prostituciju: Lari Rej osuđen na 60 godina zatvora po 15 tačaka optužnice

21.01.2023

12:59

0

Tokom izricanja presude njujorški sudija nazvao je Rejeve zločine „zlim" i „posebno gnusnim"

Podvodio devojke i terao ih na prostituciju: Lari Rej osuđen na 60 godina zatvora po 15 tačaka optužnice
Lari Rej - Copyright Elizabeth Williams via AP

Njujorčanin koji je tajno živeo u studentskoj sobi svoje ćerke i podsticao njene prijateljice na prostituciju osuđen je na 60 godina zatvora.

Lorens „Lari" Rej osuđen je u aprilu za iznudu, seksualnu trgovinu i prisilni rad.

Tužioci su rekli da je Rej pripremao i primoravao na seksualni rad nekoliko studentkinja koledža Sara Lorens u Njujorku.

U petak je sudija naredio da 63-godišnjak provede šest decenija iza rešetaka, što znači da će verovatno umreti u zatvoru, iako zbog lošeg zdravstvenog stanja američki mediji pišu da bi mogao da umre svakog časa.

Tokom izricanja presude njujorški sudija Luis Džej Liman nazvao je Rejeve zločine „zlim" i „posebno gnusnim".

Rej je sa svojim zločinima počeo 2010. godine, rekli su tužioci, kada se uselio u ćerkinu sobu na koledžu.

Tamo je upoznao grupu prijatelja „koji su imali ceo život pred sobom", rekao je američki tužilac Demijan Vilijams nakon što je Rej osuđen u aprilu.

Elizabeth Williams via AP
 

Tokom suđenja, studentkinje su svedočile da se on predstavljao kao očinska figura i da im je davao „terapije“. Zatim ih je otuđio od roditelja.

- Tokom jedne decenije koristio je nasilje, pretnje i psihičko zlostavljanje da bi ih kontrolisao i uništio njihove živote - rekao je Vilijam.

Tužioci su rekli da je Rej iznudio oko milion dolara od najmanje pet žrtava za to vreme na osnovu lažnih optužbi za štetu nanetu njegovoj imovini, a u jednom trenutku je primorao jednu studentkinju na plaćeni seks kako bi platila odštetu koja joj je nepravedno nametnuta.

Jedna od studentkinja svedočila je na sudu da je Reju dala oko 2,5 miliona dolara zarade kroz seksualni rad u periodu od četiri godine.

 

 

Pre izricanja presude u petak njen predstavnik je pročitao izjavu na sudu, u kojoj je rekla da je Rejevo zlostavljanje ostavilo duboke psihičke posledice na nju.

- Moja duša je bila potpuno iscrpljena - rekla je ona.

U pismu sudiji Limanu tužioci su tražili da Rej služi doživotnu kaznu zatvora za svoje zločine.

- Tokom godina, namerno je naneo brutalnu i doživotnu štetu nevinim žrtvama koje je zlostavljao da bi ga slušale - napisala je pomoćnica američkog tužioca Moli Brejsvel u pismu.

Rejovi zločini su izašli na videlo nakon što je objavljena priča u Njujork magazinu 2019. godine, u kojoj je detaljno opisano funkcionisanje njegovog „kulta".

Kasnije je optužen po 15 tačaka, uključujući reketiranje, nasilni napad, seksualnu trgovinu, utaju poreza i pranje novca. Proglašen je krivim po svim tačkama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike