Pronađeno drugo skrovište šefa Koza nostre: Bilo skriveno iza ormara, u njemu nađeni predmeti koji će koristiti u istrazi

19.01.2023

09:53

0

Novootkriveni oklopni bunker nalazi se u kući koja je oko 300 metara udaljena od prvog skrovišta

Pronađeno drugo skrovište šefa Koza nostre: Bilo skriveno iza ormara, u njemu nađeni predmeti koji će koristiti u istrazi
Vođa Koza nostre Mateo Mesina Denaro je bio 30 godina u bekstvu - Copyright Profimedia

Drugo skrovište koje je koristio najtraženiji italijanski mafijaš Mateo Mesina Denaro otkriveno je iza ormara sa kliznom bazom, saopštila je italijanska policija.

Novootkriveni oklopni bunker nalazi se u kući koja je oko 300 metara udaljena od prvog skrovišta šefa mafije u sicilijanskom gradu Kampobelo di Mazara.

U blindiranoj sobi pronađeni su poreski računi, dnevni raspored i zdravstveni dokumenti Denara.

Agencija Ansa prenosi da se to skrovište, odnosno tajna soba, nalazila u stanu prizemne kuće, skrivena iza ormana i da u njoj nije bilo kreveta niti nameštaja, zbog čega se pretpostavlja da ju je Mesina koristio da ostavlja stvari koje su mu značile.

Kako se navodi, ovo skrovište otkriveno je 48 sati nakon Denarovog hapšenja, a u njemu su pronađene i prazne kutije, pa se pretpostavlja da ih je neko ispraznio nakon što je Denaro uhapšen.

Tražili ga tri decenije

Šef Koza nostre uhapšen je u utorak u privatnoj klinici u glavnom gradu Sicilije, Palermu.

Policija ga je lovila tri decenije, a Mesina Denaro konačno je uhvaćen kad je bio na lečenju od raka na klinici, gde je termin zakazao pod lažnim imenom.

Profimedia
 

Alijas Andrea Bonafede izazvao je sumnju policije kada su shvatili da je to ime nećaka preminulog šefa mafije Leonarda Bonafedea.

Mapiranje telefona pokazalo je da pravi Bonafedeov mobilni telefon nije bio u Palermu 2020. i 2021. godine kada je čovek koji je koristio ovo ime imao operaciju u gradu.

Dok je bio na čelu Koza Nostre, Mesina Denaro je nadgledao reketiranje, ilegalno odlaganje otpada, pranje novca i trgovinu drogom.

Za niz ubistava osuđen je u odsustvu 2002. godine.

Nedugo nakon njegovog hapšenja počeli se u da se pojavljuju detalji o tome kako je Mesina Denaro živeo svih ovih godina.

Boravio je u skromnoj kući u Kampobelo di Mazari, koji se nalazi 116 kilometara od Palerma i samo 8 kilometara od njegovog rodnog mesta Kastelvetrano.

Komšija je za italijansku televiziju rekao da je često viđao čoveka i da su se redovno pozdravljali.

Prema prvim izveštajima, policija nije pronašla oružje u prvom skrovištu, ali je otkrila luksuzne parfeme, skupi nameštaj i dizajnersku odeću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike