Šef Koza nostre u zloglasnom zatvoru: U malim ćelijama se drže najopasniji osuđenici

18.01.2023

15:23

0

Biće jedan od oko 160 zatvorenika u Kostareleu

Šef Koza nostre u zloglasnom zatvoru: U malim ćelijama se drže najopasniji osuđenici
Copyright Youtube/Local Team/Guardian News

Uhapšeni mafijaški bos Mateo Mesina Denaro nalazi se u zatvoru sa pojačanim obezbeđenjem u centralnoj Italiji, u kojem važe posebne restrikcije jer se tu nalaze najopasniji zatvorenici.

- Nemam kriminalni dosije - rekao je Mesina zatvorskim čuvarima nakon što je primljen u zatvor Kostarele u blizini grada L'Akvila.

Denaro, poznat kao Dijabolik, uhapšen je u ponedeljak nakon 30 godina bekstva zbog brojnih zločina, uključujući i ubistva tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina, nakon čega je krenula velika akcija protiv Koza nostre, sicilijanske mafije.

On će biti jedan od oko 160 zatvorenika u Kostareleu, izgrađenom devedesetih godina, a to je najveći zatvor u Italiji u kojem se čuvaju najopasniji zatvorenici.

U Kostareleu su prethodno bili mafijaši poput Rafaelea Kutola i Leoluke Bagarelje, a zatvorenici se tu drže u malim ćelijama, sa uključenim video nadzorom 24 sata.

Carabinieri via AP
Hapšenje Denara

Očekuje se da će Denaro, koji boluje od kancera, nastaviti medicinski tretman u bolnici u L'Akvili. Verovatno će ga prebaciti na Siciliju gde će se pojaviti pred sudijom.

Tužioci su saopštili da je Denaro bio jedan od glavnih bosova u Koza nostri, ali je voleo da se drži svog regiona i nije bio "kapo di tuti kapi", odnosno, šef svih šefova, kao što je to bio ozloglašeni Salvatore Toto Rina, koji je uhapšen 1993. godine, a umro 2017. godine u zatvoru u Parmi.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike