Putin: Naša pobeda je neizbežna, a evo šta uliva poverenje

18.01.2023

13:18

0

Ruski lider nimalo ne sumnja u razvoj i pobedu

Putin: Naša pobeda je neizbežna, a evo šta uliva poverenje
Vladimir Putin - Copyright Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruska odbrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PVO koliko i svi ostali proizvođači u svetu, a to, između ostalog, uliva poverenje u pobedu Rusije u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Mi, na primer, rakete za PVO koje vi pravite, godišnje proizvodimo preko tri puta više nego u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve u svemu, naša odbrambena industrija godišnje proizvodi otprilike isto raketa za PVO različite namene kao sva vojno-industrijska preduzeća sveta. Naša proizvodnja može se uporediti sa svetskom - istakao je Putin tokom razgovora sa radnicima „Obuhovske fabrike“.

Putin je naveo i niz pojmova koji, prema njegovim rečima, ulivaju poverenje u pobedu.

- Sa stanovišta konačnog rezultata i pobede, koja je neizbežna, postoji nekoliko stvari koje nisu nestale i koje su u osnovi naše pobede. To je jedinstvo i solidarnost ruskog i uopšte multinacionalnog naroda Rusije, to je hrabrost i junaštvo naših boraca u okviru specijalne vojne operacije i na liniji fronta i naravno, rad vojno-industrijskog kompleksa, preduzeća kao što je vaše i ljudi kao što ste vi, i cele privrede, jer svaka od ovih karika: i industrija, i stanje javnih finansija, i socijalna sfera, povezana sa podrškom porodicama koje zahtevaju posebnu pažnju države, i zdravstvo – sve to stvara osnovu za naš efikasan razvoj i pobedu. Ona je obezbeđena. Ni malo ne sumnjam u to - naglasio je on.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike