Policajac elitne jedinice bio serijski silovatelj: Za 20 godina počinio brojna zlodela (VIDEO)

16.01.2023

15:02

1

Autor: N. Pavlović

Strava i užas u Velikoj Britaniji

Policajac elitne jedinice bio serijski silovatelj: Za 20 godina počinio brojna zlodela (VIDEO)
Monstrum Dejvid Karik je zloupotrebljavao svoj položaj - Copyright Metropolitan police

Policajac londonske Metropolitanske policije, Dejvid Karik (48), razotkriven je kao serijski silovatelj koji je počinio više od 70 seksualnih krivičnih dela.

Karik je koristio svoju ulogu da namami i zastraši žrtve, a neke od njih je upoznao preko interneta. Priznao je krivicu za ukupno 49 krivičnih dela tokom dve decenije.

U pitanju je jedan od najgorih seksualnih prestupnika u modernoj kriminalnoj istoriji Britanije.

Uprkos čestim tvrdnjama da je pretnja po žene, nije ranije bio uhvaćen, a policija Londona  je priznala greške.

Kako se navodi, policija je znala za 9 incidenata, od 2000. do 2021. godine, uključujući osam navodnih napada ili sukoba koje je Karik imao sa ženama.

Godine 2009. je unapređen iz policajca koji patrolira ulicama u člana elitne oružane jedinice, komande za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu, čuvara ambasada, Dauning strita i zgrada parlamenta.

Držao žene u ormaru

Policija i tužioci kažu da je iskoristio svoj položaj kako bi namamio žene, zatim ih terorisao da ćute o njegovim seksualnim napadima i ponižavanju.

Na sudu je, između ostalog, rečeno da je jednom prilikom ženu namamio tako što joj je u septembru 2020. godine pokazao policijski nalog kako bi se osećala sigurno, hvalio se da čuva premijera i rekao da mu je radni nadimak "gad Dejv". Ostale žrtve je uveravao da im se neće verovati ako progovore o silovanjima jer je on policajac. 

Priznao je da je silovao devet žena, neke u više navrata tokom nekoliko meseci ili godina, pri čemu su mnogi od tih napada uključivali fizičko nasilje. Kontrolisao bi šta žene nose ili jedu, gde spavaju i čak je sprečio neke od njih da razgovaraju s rođenom decom.

Priznao je da je u više navrata naterao jednu od svojih žrtava u mali ormar ispod stepenica u svojoj kući, gde ju je zatim zatvarao. Tereti se da je u tom ormariću zatvarao brojne žrtve koje su unutra gole i skučene ostajale satima.

- Trebalo je da uočimo njegov obrazac ponašanja, a budući da nismo, propustili smo prilike da ga uklonimo iz organizacije - rekla je pomoćnica poverenika i direktorka Met policije za profesionalizam Barbara Grej. 

- Reč je o čoveku koji je nemilosrdno degradirao, omalovažavao i seksualno zlostavljao i silovao žene. Kako je vreme prolazilo, ozbiljnost njegovog prestupa se pojačavala jer se ohrabrio, misleći da će se izvući s tim. Razmere poniženja kojem je podvrgao svoje žrtve drugačiji od bilo čega s čime sam se susrela u 34 godine rada u Državnom tužilaštvu - rekla je glavna tužiteljka Džasvant Narval.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike