Tri pitbula napala dečaka (11): Vozio je bicikl kad su ga besni psi ščepali i odvukli u jarak!

11.01.2023

06:15

0

Vlasnik psa Bert Tomas Bejker III (26) uhapšen je i optužen za bezobzirno ponašanje

Tri pitbula napala dečaka (11): Vozio je bicikl kad su ga besni psi ščepali i odvukli u jarak!
Copyright Gofundme

Jedanaestogodišnji dečak Džastin Gilstrap iz okruga Kolumbija hospitalizovan je sa ozbiljnim povredama nakon što su ga u petak uveče napala tri pitbula, prilikom čega je ostao bez desnog uha.

On je, kako navode mediji, vozio bicikl u Eplingu kada su ga razjarene životinje napale. Besni psi su ga ščepali i na kraju odvukli u jarak. Pronašao ga je rođak koji je odmah pozvao policiju.

Vlasnik psa Bert Tomas Bejker III (26) uhapšen je i optužen za bezobzirno ponašanje.

Prema saopštenju šerifove kancelarije okruga Kolumbija, dečak je zadobio ozbiljne povrede na telu koje su po dolasku patrole izgledale kao opasne po život. Zbog toga jedoveden na hitnu operaciju.

- Vlasnik pasa, Bert Bejker III, stigao je na mesto događaja i priznao da su psi njegovi, a kasnije je izjavio da vole da jure ljude na biciklima. Nakon što smo od službenika za kontrolu životinja Dejne Sisajre saznali da je Bejker imao izveštaje i upozorenja u prošlosti, Bert je priveden i optužen za bezobzirno ponašanje - navodi se u saopštenju.

Prema stranici Gofundme koju je pokrenula njegova majka Erika Gilstrap, dete je bilo na hitnoj operaciji u Dečjoj bolnici Džordžije.

Pixabay
 

- Nedostaje mu 70% kože na lobanji, ima nekoliko razderotina i spajalica. Nisu mogli da mu zatvore ranu na nozi i sada ima groznicu - rekla je Erika u petak uveče.

Majka je dodala da su pse prijavljivali nekoliko puta ranije, a okrug Kolumbija nije uradio ništa.

- Tužno je što je ovo trebalo da se dogodi da bi konačno nešto uradili. Ja sam samohrana majka četvoro dece, tako da sam sigurna da ću morati da ostanem bez posla još malo, a tu su svi Džastinovi medicinski računi jer će morati da ima još nekoliko operacija - napisala je ona na sajtu Gofundme.

Na fotografiji koja je objavljena na stranici vidi se dečak u zavojima kako je prikačen na aparate.

- Jutros se probudio i počeo da plače. Govorio je o biciklu i svojim čizmama, sve to može da se zameni, ali on ne. Nadam se da neće pamtiti napad - rekla je Džastinova majka.

Bejker se drži pod garancijom od 1.100 dolara. Ostao je u zatvoru u subotu ujutro.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike