Bajden se sastao sa Obradorom u Meksiku, a ovo su teme o kojima su razgovarali

10.01.2023

09:29

0

Lopez Obrador je domaćin Bajdenu i kanadskom premijeru Džastinu Trudou na trodnevnom samitu

Bajden se sastao sa Obradorom u Meksiku, a ovo su teme o kojima su razgovarali
Bajden i Obrador u Meksiko Sitiju - Copyright AP Photo/Fernando Llano

Američki i meksički predsednici, Džozef Bajden i Andres Manuel Lopez Obrador, razgovarali su u Meksiko Sitiju o jačanju ekonomskih veza dve zemlje, borbi protiv trgovine drogom i načinima za suzbijanje ilegalne migracije duž zajedničke granice.

U saopštenju Bele kuće se navodi da su Bajden i Lopez Obrador govorili i o podsticajima za promovisanje ulaganja u proizvodnju poluprovodnika. 

- Postoje uslovi bez premca da se započne nova politika ekonomske i socijalne integracije na našem kontinentu - rekao je Lopez Obrador na početku sastanka, pozivajući Bajdena da SAD povećaju investiranje u region. 

AP Photo/Andrew Harnik
 

Meksički predsednik pozvao je SAD da se obavežu da će izdvojiti sredstva za razvoj Centralne Amerike i južnog Meksika, odakle dolazi najveći broj ilegalnih migranata, kao i da olakšaju migrantima da dođu do posla u SAD. 

Lopez Obrador je domaćin Bajdenu i kanadskom premijeru Džastinu Trudou na prvom trodnevnom samitu tri zemlje od kraja 2021.

Meksiko je prošle sedmice uhapsio vođu narko-kartela, sina zatvorenog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana, Ovidija Guzmana, za čije su hapšenje SAD raspisale nagradu od pet miliona dolara. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike