Republikanac prisustvovao venčanju gej sina nakon što se u Kongresu usprotivio zaštiti istopolnih brakova

26.07.2022

15:48

0

On i još 156 kolega iz stranke nisu podržali nacrt zakona koji bi olakšao život onima koji vole isti pol i ljudima koji su u međurasnim brakovima

Republikanac prisustvovao venčanju gej sina nakon što se u Kongresu usprotivio zaštiti istopolnih brakova
AP100320111865 - Copyright AP Photo/Haraz N. Ghanbari

Republikanac i član američkog Predstavničkog doma Glen Tompson prisustvovao je venčanju svog gej sina prošle nedelje, tri dana nakon što se usprotivio nacrtu zakona kojim bi se zaštita istopolnih brakova uključila u savezni zakon.

Tompsonova kancelarija je u saopštenju navela da su kongresmen iz Pensilvanije i njegova supruga "oduševljeni" što su prisustvovali svadbi i da su "veoma srećni" što su primili novog zeta u porodicu.

- Kongresmen i gospođa Tompson bili su oduševljeni što su prisustvovali venčanju svog sina u petak uveče, kada je on započeo ovo novo poglavlje u svom životu. Tompsonovi su veoma srećni što mogu da požele dobrodošlicu novom zetu u svoju porodicu - rekla je u saopštenju Medison Stoun, Tompsonova portparolka.

En-Bi-Si njuz je izvestio da je Tompson prisustvovao venčanju svog sina nedugo nakon što je glasanja protiv „Zakona o poštovanju braka“ prošlog utorka.

Tompson je bio jedan od 157 republikanaca u Predstavničkom domu koji su se usprotivili zakonu koji bi kodifikovao pravo na istopolne i međurasne brakove širom zemlje.

Kancelarija predstavnika iz Pensilvanije nije odgovorila na naknadno pitanje zašto je odlučio da glasa protiv te mere, koju sada razmatra Senat, gde je potrebno 10 republikanaca da bi se prevazišao filibaster (opstrukcija prilikom donošenja odluka).

Kada je Tompsonova kancelarija zamoljena da objasni glasanje kongresmena, ukazala je na saopštenje koje od prošle nedelje u kom su zakon nazvali "trikom za slanje poruke".

- Ovaj predlog zakona nije bio ništa drugo do trik za demokrate u Kongresu u izbornoj godini koji nisu uspeli da se pozabave istorijskom inflacijom i nekontrolisanim rastom cena na benzinskim pumpama i u prodavnicama - rekla je njegova portparolka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike