Preživeo je napad aligatora i ostao bez ruke, a tek onda je nastao pravi pakao (VDEO)

29.12.2022

18:10

0

Autor: N. Pavlović

"Znam da sam neverovatno srećam što sam živ", rekao je Merda

Preživeo je napad aligatora i ostao bez ruke, a tek onda je nastao pravi pakao (VDEO)
Erik Merda je preživeo nemoguće - Copyright Youtube/ 10 Tampa Bay

Erik Merda (43) sa Floride je opisao kako je preživeo napad aligatora u kome je ostao bez ruke.

Njegova noćna mora je počela 17. jula kada je odlučio da posle posla istraži jedan prašnjavi put u blizini jezera Manati.

- Lepo sam se provodio u šumi, možda to ne zvuči zabavno drugima, ali ipak sam ja sa Floride - rekao je.

Nakon tri sata istraživanja, bio je žedan i izgubljen. Uočio je svoj kombi sa druge strane rezervoara, pa je odlučio da ga prepliva. Kako ga je teška radnička odeća usporavala, skinuo se i nastavio je da pliva.

Youtube/ 10 Tampa Bay
Jezero Manati u kome ga je napao aligator

Sa svoje desne strane, na svega metar od njega, ugledao je oko koje ga je pomno posmatralo. Bilo je to oko ogromnog aligatora.

Bio je daleko od obale i činilo se da ne postoji način da se pobegne od nemani.

Pružio je desnu ruku kako bi još jednom zaplivao, ali je reptil nasrnuo veoma brutalno. Čeljust mu se zabila u ruku, a stisak je bio toliko jak da je pukla u laktu.

- Ne znam da li vas je nekada nešto metalno udarilo snažno u glavu. Sve se zacrnilo na sekund, kao da je munja udarila - objasnio je Merda.

Ipak, njegov instinkt za preživljavanjem se probudio. Uplašio se da bi reptil mogao da počne da ga okreće u vodi tako da je pokušao da se rve sa aligatorom, stavljajući mu drugu ruku oko tela.

Udario ga je snažno dok je reptil pokušavao da ga odvuče u dubinu.

- Mislio sam da ću umreti - rekao je. Tri puta ga je aligator povukao pod vodu, a onda je primetio svoju ruku u njegovoj čeljusti.

Youtube/WSVN-TV
 

Merda je bio preplašen, ali nije imao drugog izbora nego da nastavi da pliva, znajući da opasnost i dalje vreba u Manatiju, veštačkom jezeru nadomak grada Bradentona.

Nekako je, sav krvav, uspeo da se dokopa obale.

- Sve vreme sam mislio da će ponovo doći po mene. Svaki put kada bih osetio da je voda hladnija, pogubio bih se jer je to značilo da su to veće dubine u kojima bi aligator mogao da obitava - dodao je.

Pomislio je da halucinira.

- Znam da sam pomislio: 'Nema šanse da je ovo stvarno. Moja ruka je nestala. Nemam više ruku! Sigurno sanjam! - rekao je.

Noćna mora tek počela

Nažalost, to je bio samo početak njegove noćne more. Tri dana i noći je bio izgubljen u močvari, a sve vreme je verovao da ga predator proganja.

Youtube/WSVN-TV
Erik Merda je ostao bez ruke

Merda, rodom sa Floride, znao je koliko aligatori mogu biti opasni i da ne treba plivati u toplim jezerima. Kasnije je priznao da ne zna šta ga je navelo da uđe u vodu kako bi došao do svog kombija. Kaže da nije trezveno razmišljao, a policija je u vozilu pronašla kanabis i flašu viskija. Ipak, on je bio uveren da će to biti samo jedno kratko "plivanje".

Prvu noć u močvari je uspeo nekako da prebrodi, a kako je nekada služio u američkoj vojsci, znao je da mora da povije ranu. Ali, čime?

Oštećene arterije mogu same da se "zatvore" ukoliko su precizno prekinute, a srećom, ostatak njegove rastrzane ruke je prestao da krvari. Pošto je želeo da se udalji od jezera, popeo se na jedno malo drvo. Mahao je avionima koji su ga nadletali, ali je shvatio da je to suludo.

- Bilo je tako jednostavno samo leći i umreti - rekao je.

Ipak, nastavio je da se bori. Pratio je liniju jezera, ali je put bio pun trnja, leđa su mu napadali crveni mravi, a muve su se množile na njegovoj rani.

- Morao sam da budem oprezan, tkivo je bilo otvoreno, virila je kost - objasnio je.

Konstantno je vrištao u agoniji, ne samo zbog velikog bola već i u nadi da će ga neko čuti. Nekoliko puta je video aligatorovu glavu kako viri iz jezera.

- Osećao sam da me čeka - dodao je.

Drugu noć je proveo na jednom betonskom delu koji je pronašao na kraju rezervoara. Iako je pio jezersku vodu, nije bilo ničega što je mogao da pojede. Pokušavao je da prati dalekovode, ali je shvatio da se vrti u krug. Odlučio je da se udalji od jezera i krene natrag u šumu odakle je došao.

- Bio sam go, izubijan i isečen. Bilo je toliko puta kada nisam mogao dalje, ali sam gurao i gurao - rekao je.

Jedne večeri, naišao je na praznu pivsku flašu. Znao je da u blizini onda mora biti ljudi.

Ubrzo je video svoj kombi. Tu je bio parkiran i jedan muškarac koji nije panično pobegao kada ga je video krvavog i golog sa jednom rukom.

Helikopter Hitne pomoći je ubrzo doleteo i izmrcvaljenog Merdu konačno odvezao u bolnicu gde se oporavljao 3 nedelje.

Doktori su morali još jedan deo ruke da mu amputiraju jer se bila inficirala.

Porodica je na platformi "GoFundMe" pokrenula prikupljanje novca za pokrivanje troškova lečenja, a Merda sada nosi protetičku ruku.

Kako priznaje, njegova ekskurzija u močvari nije bila dobra ideja.

Kasnije su stručnjaci tamo uhvatili dva aligatora, jednog dugačkog 1,8 metara, a drugog 2,7.

- Strah je dobra stvar - rekao je Merda komentarišući svoju borbu za goli život.

- Znam da sam neverovatno srećam što sam živ - poručio je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike