Medvedev izneo mračna predviđanja za 2023. godinu, pa izazvao buru, a posebno je reagovao Ilon Mask!

27.12.2022

09:16

0

Autor: N. Pavlović

Kolaps EU, MMF i Svetske banke je samo deo prognoze ruskog političara

Medvedev izneo mračna predviđanja za 2023. godinu, pa izazvao buru, a posebno je reagovao Ilon Mask!
Dmitrij Medvedev i Ilon Mask - Copyright katerina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP/Profimedia

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, na Tviteru je objavio svoju listu mračnih predviđanja za 2023. godinu što je izazvalo brojne reakcije, a posebno je reagovao novi vlasnik te društvene mreže Ilon Mask.

- Uoči Nove godine svako ima predviđanja. Veliki broj ljudi smišlja hipotetičke scenarije koji se mogu dogoditi u budućnosti, kao da se takmiče da izdvoje najčudnije, pa čak i najapsurdnije. Ovo je naš doprinos - poručio je Medvedev.

Kako je naveo, u narednoj godini će cene nafte porasti na 150 dolara po barelu, a gasa na 5.000 dolara po 1.000 kubnih metara.

Velika Britanija će se vratiti u EU što će dovesti do sloma Unije, a evro će doživeti kolaps. Poljska i Mađarska će okupirati zapadne regione Ukrajine, a biće stvoren Četvrti rajh koji će uključivati ne samo Nemačku već i njene satelite: Poljsku, države Baltika, Češku, Slovačku, Kijevsku republiku...

Medvedev dalje navodi da će izbiti rat između Francuske i Četvrtog rajha, pa će Evropa biti podeljena. Severna Irska će se odvojiti od Velike Britanije i pridružiće se Republici Irskoj.

Prema njegovim rečima, u SAD će izbiti građanski rat posle čega će Kalifornija i Teksas biti nezavisne države. Teksas i Meksiko će sklopiti savez

- Ilon Mask će pobediti na predsedničkim izborima u određenom broju zemalja koje će, nakon završetka građanskog rata, biti predate Republikanskoj stranci - rekao je Medvedev.

Kazao je i da će najveća tržišta i finansijske aktivnosti napustiti Evropu i SAD i preseliti se u Aziju. MMF i Svetska banka će doživeti kolaps, a evro i dolar će prestati da cirkulišu svetom, već će u upotrebi biti digitalne valute, zaključio je Medvedev u svom neobičnom izlaganju.

- Epski niz! To su definitivno najapsurdnija predviđanja koja sam ikada čuo dok se istovremeno pokazuje neverovatno odsustvo svesti o napredovanju veštačke inteligencije i održive energije - poručio je Ilon Mask koji je u nekoliko tvitova izrazio čuđenje.

Iako je većina korisnika istakla da je ceo niz gomila gluposti, pojedini tviteraši su istakli da su neke od stavki, koje je Medvedev naveo, moguće da se dogode u narednoj deceniji, ali svakako ne u jednoj godini i to 2023.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike