Mask traži novog izvršnog direktora za Tviter: Još pre ankete razmatrao ko bi mogao da dođe na ovo mesto

20.12.2022

17:37

0

Milijarder je u nedelju objavio neformalnu anketu u kojoj je pitao korisnike Tvitera da li treba da se povuče sa mesta čelnika kompanije, a većina od 17 miliona ispitanika glasala je za to da on napusti svoj položaj

Mask traži novog izvršnog direktora za Tviter: Još pre ankete razmatrao ko bi mogao da dođe na ovo mesto
Ilon Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara - Copyright Profimedia

Vlasnik i izvršni direktor Tvitera Ilon Mask traži novog izvršnog direktora kompanije, rekli su izvori za američki portal Si-En-Bi-Si.

Mask, koji je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara u oktobru, ranije je rekao da će njegova pozicija generalnog direktora biti privremena.

- Očekujem da ću skratiti vreme na Tviteru i da ću posle nekog vremena naći nekog drugog da ga vodi - rekao je milijarder na sudu u novembru, ali je nedelju u tvitu izjavio da „nema naslednika".

- Pitanje nije pronaći generalnog direktora, pitanje je pronaći generalnog direktora koji može da održi Tviter u životu - napisao je on.

Milijarder je u nedelju objavio neformalnu anketu u kojoj je pitao korisnike Tvitera da li treba da se povuče sa mesta čelnika kompanije, a većina od 17 miliona ispitanika glasala je za to da Musk napusti svoj položaj. On je u nedelju rekao da će se pridržavati rezultata ankete.

Tviterove ankete nisu merodavne i ne mogu se porediti sa profesionalnim istraživanjem javnog mnjenja, pošto zlonamerni botovi ili neautentični nalozi takođe mogu da se registruju i daju odgovor na anketu.

AP Photo/Kiichiro Sato, File
Ilon Mask

Izvori su rekli da je Maskova potraga za novim izvršnim direktorom u toku i da je počela pre nego što je otvorio anketu.

Maskovo preuzimanje Tvitera bilo je teško, jer je dovelo do masovnog otpuštanja osoblja, porasta rasističkog govora mržnje, povlačenja oglašivača ili smanjenja potrošnje na platformi, kao i vraćanja ranije zabranjenih naloga.

„Glavni tvit“, kako je Mask ranije sebe nazivao, tvrdi da je upotreba Tvitera dostigla najviši nivo od kada je preuzeo mesto rukovodećeg i da je broj tvitova koji sadrže govor mržnje u padu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike