Medvedev se sastao sa Sijem u Pekingu: Preneo mu Putinovu ličnu poruku (VIDEO)

21.12.2022

08:56

0

U kratkoj izjavi o prirodi sastanka bivši ruski predsednik rekao je da su on i njegov kineski domaćin razgovarali, između ostalog, o unutarpartijskoj saradnji

Medvedev se sastao sa Sijem u Pekingu: Preneo mu Putinovu ličnu poruku (VIDEO)
Dmitrij Medvedev i Si Đinping - Copyright Profimedia

Dmitrij Medvedev, bivši predsednik Rusije i sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti, sastao se u sredu sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom tokom posete Pekingu.

Medvedev je saopštio da je tokom sastanka sa Sijem preneo ličnu poruku ruskog predsednika Vladimira Putina, pišu ruski mediji. Agencija Sinhua je prenela da ona sadrži prijateljske pozdrave i najbolje želje Siju, koji je zamolio svog gosta da njegov odgovor prenese ruskom lideru.

U kratkoj izjavi o prirodi sastanka Medvedev je rekao da su on i njegov kineski domaćin razgovarali, između ostalog, o unutarpartijskoj saradnji. Si je u oktobru ponovo izabran za generalnog sekretara Komunističke partije Kine. Medvedev vodi vladajuću stranku Jedinstvena Rusija.

 

 

Dvojica zvaničnika takođe su razgovarali o bilateralnim odnosima Kine i Rusije, kao i o međunarodnim poslovima, uključujući krizu u Ukrajini, dodao je Medvedev. Razgovor je nazvao „veoma korisnim“.

Kineski predsednik pozdravio je kontakte između dve stranke kao jedinstvenu platformu za izgradnju političkog poverenja među nacijama, navodi se u saopštenju koje prenosi Sinhua.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Si je ponovio poziv Kine na uzdržanost svih strana i pozvao ih da pronađu mirno rešenje. On je izrazio nadu da bi sukob mogao da se okonča političkim sredstvima.

Kako prenosi Sinhua, Medvedev je rekao da su događaji i dalje komplikovani, ali da je Moskva voljna da ih reši kroz mirovne pregovore.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike